Aktivitetskungen valde LoopiaVPS för att kunna erbjuda Bumperball i hög hastighet

Planeringen av ett event stod på schemat – men både Sonny och Lucas hade svårt att hitta ett företag som erbjöd nya, spännande och actionfyllda aktiviteter i Västerås och Mälardalen. Det väckte idén om att starta Aktivitetskungen – eventföretaget som vill ligga i framkant och erbjuda det senaste på aktivitetshimlen.

Titt som tätt stöter vi på fantastiska Loopia-kunder som lever ut sin dröm med webben till sin hjälp. Självklart vill vi lyfta fram dessa kunder och låta dem dela med sig av sina erfarenheter till andra som också vill komma igång på webben. Läs intervjun med Sonny och Lucas nedan. 

Hallå där Sonny och Lucas! Vad gör ni på Aktivitetskungen för kul?

Aktivitetskungen är ett eventföretag som arrangerar event med aktiviteter för företag, idrottslag, föreningar och privatpersoner. Aktiviteterna består bland annat av Bumperball och Archery Attack Pilbågskrig. Företaget drivs av oss, Sonny Eriksson och Lucas Andersson, två entreprenörer från Västerås.

När körde ni igång företaget?

Aktivitetskungen AB startades under våren 2015 och sen dess har vi vuxit från att erbjuda en aktivitet till många fler aktiviteter och starka samarbeten med etablerade eventaktörer som t ex actionbadet Kokpunkten. Riktigt kul!

…och nu är ni nominerade till Västerås näringslivsgala Guldstänk som “Årets nystartare 2016”. Berätta!

Det stämmer. När vi fick nyheten förra veckan kunde vi knappt tro att det var sant. Vi har tidigare drömt om att nå en nomineringsplats på galan i någon av de ärofyllda kategorierna – men att vi skulle ta oss till galan redan i år var en mycket glädjande överraskning. Stödet vi har fått från alla nära och kära och våra kunder när nomineringen blev officiell har varit överväldigande, rent ut sagt magiskt! Det ger oss en enorm energi att kasta i nästa växel och arbeta ännu hårdare framöver.

Hur kom ni fram till ert företagsnamn?

Vår vision är att vara bäst på event och aktiviteter, vi ville ha ett glädjefyllt namn som berättade att vi har en bredd av aktiviteter och visar att vi är bra på det vi gör. Därför tyckte vi att “Aktivitetskungen” passade perfekt.

Har ni någon bästsäljare bland alla aktiviteter?

Vi har två aktiviteter som bokas mer än andra och det är Bumperball samt nya Archery Attack, två spännande och glädjefyllda aktiviteter som passar ung som gammal. Bumperball påminner om fotboll men med den stora skillnaden att alla spelarna är beklädda i stora bubblor – får man en tackling och ramlar så landar man mjukt i sin bubbla. Archery Attack är en perfekt mix av de bästa delarna från paintball och bågskytte.

Hur viktigt är det för er som lokalt företag att ha en hemsida?

Superviktigt. Vår hemsida aktivitetskungen.se är navet i vår verksamhet. Där har kunderna möjlighet att se vad vi erbjuder och kan enkelt boka in sin önskade aktivitet.

“Hemsidan är navet i vår verksamhet. Där har kunderna möjlighet
att se vad vi erbjuder och kan enkelt boka in sin önskade aktivitet”

Har ni byggt er hemsida själva?

Jajamen, Lucas som är webbutvecklare från början har kodat sajten från grunden. Allt är skräddarsytt efter vår grafiska profil och funktionerna är uppbyggda efter våra önskemål och behov. Innehåll och bildmaterial har Sonny som gammal fotograf stått för och tillsammans har vi kommit fram till slutprodukten. Vi använder oss av WordPress med ett helt egetutvecklat tema vilket är responsivt och enkelt att administrera för att t ex ändra innehållet.

Ni har precis fräschat upp er sajts webbdesign, hur gick tankarna kring det?

Vi anlitade en av Sveriges främsta Art Directors, Mattias Forell, som skapade vår nya grafiska profil och vår egna design. Vårt mål var att växa mot företagsmarknaden där det är viktigt att ge ett professionellt intryck som skapar en trygghet i varumärket och ger en bra start för ett framtida samarbete med företagskunderna. Vi vill att webben ska andas vår passion för att göra det där lilla extra för kunderna i alla lägen. I denna digitala värld så visste vi att det är viktigt att ha en sajt som ligger i framkant, vår gamla webb gjorde jobbet men vi valde ändå att storsatsa för att kunna växa som vi önskat.

Hur marknadsför ni er idag?

Våra nöjda kunder är vår starkaste marknadsföring, att de rekommenderar oss för andra ger en god tillströmning av nya kunder. Vi håller oss samtidigt aktiva i sociala medier med Facebook och Instagram som huvudsakliga plattformar.

Ni har valt LoopiaVPS för aktivitetskungen.se, varför då?

Vi vet hur viktigt det är att ha en snabb webbplats, speciellt när mer och mer trafik kommer från mobiltelefoner med en begränsad Internethastighet. Att placera sajten på en VPS var en självklarhet med tanke på Lucas expertis inom serverkonfigurationer och webbplats cache:ing. Att jobba med dessa bitar hade inte varit möjligt om sajten inte låg på en VPS där vi kan styra allt själva.

Är det något särskilt som är bra att veta innan jag kör igång med LoopiaVPS?

Du behöver vara intresserad av servrar och förstå att du kommer behöva konfigurera allting själv. Det finns massvis med guider på nätet så har du intresset så är det inga problem. En sajt som är hostad på en rätt konfigurerad VPS är mycket stabilare och snabbare än ett klassiskt webbhotell med en FTP, samt att du har full kontroll över allt som sker.

Har ni några tips till andra lokala företag som vill komma igång på webben med hemsida, e-post, etc?

Tänk på tydlighet och mobilanpassning. WordPress är ett bra verktyg för att komma igång på om du vill ha en enkel hemsida. Det finns massvis med gratisteman du kan använda och mycket guider på nätet.

Vad är nästa steg för Aktivitetskungen?

Vi söker ständigt nya aktiviteter som kan komplettera vår tjänsteportfölj, vi är öppna för nya samarbeten och hoppas kunna utveckla vårt koncept mot företagsmarknaden och föreningslivet. Men innan dess ska vi beställa varsin frack på nätet inför Guldstänksgalan som går av stapeln den 16 mars. Vi ser ljust på framtiden!

Vi önskar Sonny och Lucas ett stort lycka till med kommande event och aktiviteter – och håller tummarna för vinst på Guldstänksgalan! Här kan du rösta på Aktivitetskungen som “Årets Nystartare 2016” (senast 26 februari).

 

Vi hoppas att du som läsare har fått inspiration till att ta makten över ditt eget slott med en egen virtuell server (VPS). Läs mer om LoopiaVPS här »

Läs fler intervjuer med Loopia-kunder här »

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss