Ajax blir sökmotorvänligt

Ajax* är ett samlingsnamn för ett gäng tekniker som webbutvecklare kan använda sig av för att bättra på surfupplevelsen. Det gör det möjligt att ladda nytt innehåll utan att ladda om hela sidan. Används det på rätt sätt så upplevs webbsajten snabbare och kan göras mer lik ett traditionellt program som du kör direkt på din dator (du vet där vi höll till innan vi flyttade oss till molnet). Ajax har fått rejält fotfäste och används ivrigt runt om på nätet, vår kundzon är t ex fullmatad av det.

En gigantisk baksida med tekniken har varit att sökmotorerna inte kunnat indexera Ajax-sidor på ett bra sätt. Och med tanke på hur mycket trafik som drivs genom sökmotorerna vill du ju inte hamna utanför deras synfält.

Nu har dock Google börjat indexera Ajax-sidor för fulla muggar. Riktigt najs – men innan du lutar dig tillbaka och väntar på att din fräcka webbtjänst ska bli indexerad så behöver du kontrollera att du gjort saker på ett sätt som gör Google nöjda. Din kod måste nämligen uppfylla deras villkor för att hamna under luppen. Så surfa först in och kolla deras kom-igång-guide.

Använder du Ajax på din sajt idag? Varför, varför inte?

* Asynchronous JavaScript and XML

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss