4 saker att tänka på när du väljer WordPress tillägg

WordPress är ett av världens mest använda system för webbplatser. För att få tillgång till fler funktioner utöver det minimala så behöver du installera tillägg (plugins). Det finns en uppsjö av olika tillägg, allt från mycket avancerade till simpla som tillför en väligt liten funktion.

För att hålla din WordPress-sida säker, snabb och stabil så behöver du tänka på vilka tillägg som du installerar. Det här är 4 saker du behöver ha koll på när du väljer vilket tillägg som du vill installera på din WordPress-sida. 

När uppdaterades tillägget senast?

Börja med att titta på när tillägget senast uppdaterades. Den informationen ger dig ett hum om skaparna uppdaterar tillägget regelbundet, eller om det börjar bli utdaterat.

Information för WordPress tillägget Contact Form 7
Exempel för tilläget Contact Form 7

Hur många aktiva installationer har tillägget?

Antalet aktiva installationer talar om hur många webbplatser som har tillägget installerat. Om det är många som använder tilläget så är chansen större att det är ett bra tillägg. Men det kan vara bra att ta siffran med en nypa salt då ett nytt tillägg som precis skapats kan vara väldigt bra, trots få installationer.  

Vilken WordPress version är tillägget kompatibelt med?

Ta även en titt på om tillägget är kompatibelt med den version av WordPress som du använder. Om du använder WordPress 5.8 kan det vara dumt att installera ett tillägg som bara är testat fram till exempelvis version 5.3.

Hur ser betygen och omdömena ut?

Ju högre antal stjärnor, desto bättre. Antalet omdömen är också avgörande. Endast tre omdömen ger inte mycket information om tilläggets kvalitet. Du kan också läsa specifika användarrecensioner genom att klicka på raden med det exakta antalet stjärnor eller på “Omdömen”, som du hittar i menyn ovanför beskrivningen av tillägget.


Är det något mer som du tänker på när du väljer tillägg till din WordPress? Kanske utseende eller magkänsla? Berätta gärna hur du tänker i en kommentar nedan!

Dela detta inlägg:

2 svar på “4 saker att tänka på när du väljer WordPress tillägg

  1. Kan även vara bra att tänka på att många installerade plugins slöar ner hemsidan en hel del.

  2. Kan bara hålla med Akrai. Kan därför vara bra att ”städa bort” de plugins som inte används. Det blir ju lätt att man testar ett plugin och inser efter ett tag att det inte var riktigt vad man letade efter.

Kommentarer är stängda.

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss