“Alla” Googlar och mailar

86% av svenskarna använder Internet, 97% av dessa söker på Google och 95% använder e-post enligt .SEs årliga rapport “Svenskarna och Internet 2011”. Som siffrorna tydligt visar MÅSTE du som företag mer eller mindre ha e-post och en bra hemsida som är kompis med sökmotorerna för att nå nya och befintliga kunder.

Mobilanpassa din sajt

Rapporten bekräftar också att användandet av mobilt Internet ökar kraftigt, det är nu 66% bland unga användare som använder mobilen för att surfa. Därför bör du också se över att din sajt fungerar i de vanligaste mobila webbläsarna. Bygger du din sajt i t ex WordPress finns det plugins och teman som anpassar sig efter den enhet besökaren har.

En företagsblogg kan öka medvetenheten om ditt varumärke

42% av alla Internetanvändare läser bloggar, och bland unga kvinnor är siffran så hög som 85%. Med det i bakhuvudet kan det vara idé att tänka över om du inte ska starta en företagsblogg för att öka medvetenheten om ditt varumärke och stärka relationen med dina kunder. Det ger dig dessutom extra kraft hos sökmotorerna.

Twitter, Facebook och andra sociala nätverk är viktiga

Fler och fler använder sociala medier för att hålla kontakten med vänner, men också för att ta del av nyheter och följa intressanta personer och företag. 62% av alla Internetanvändare uppger att de använder sociala medier, och många av dessa föredrar att kommunicera på detta sätt framför för e-post eller telefon. Därför är det viktigt att ditt företag finns tillgängligt även här. Varje kommunikationskanal du lägger till kräver dock tid och resurser, se därför till att du inte tar på dig för mycket på en gång. Ett twitter-konto som är helt dött skapar troligtvis mer irritation bland kunderna än att det inte finns alls.

En stor majoritet handlar online

72% köper och/eller betalar för produkter eller tjänster på Internet. Har du en fysisk butik är det ingen dum idé att även erbjuda dina kunder möjlighet att handla direkt på nätet. Risken är annars att någon annan plockar den marknaden från dig.

Kom igång med våra skolor

Många företagare tycker det är svårt att komma igång på Internet, därför gör vi på Loopia allt vi kan för att det ska vara så enkelt som möjligt att skapa e-postadresser, hemsida och webbutik. Följ gärna våra skolor för att sätta snurr på dina affärer genom en framgångsrik närvaro på Internet:

Självklart kan du även kontakta vår support om det är något du behöver hjälp med rörande våra tjänster. Vi har öppet alla dagar året runt och nås både via telefon och e-post.

 

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss