Trots att det registreras domännamn för glatta livet brukar vi ju säga att det finns massor med bra domännamn kvar. Och det stämmer ju. Men om man råkar hitta ett ledigt domännamn med samma namn som ett stort, internationellt företag med en legal department i Las Vegas som får betalt per publicerad sida juridik-engelska, då kan det vara en idé att tänka till både en och tjugo gånger innan.
Annars kan ens domänombud få sådana här paket levererade till dörren. 😉
Ojdå! Ingen rolig läsning kanske..
Så djävla barnsligt att regga felstavade domännamn.
Kommer aldrig någonsin att handal av företag som håller på med sån skit
Vem är det som får skiten? Domänagaren eller ex loopia?
Och vad händer sen, är man tvungen och ta bort det?
Eh, Dickhead, det är någon kund som har reggat namnet, inte loopia.
Jag antar att ni inte vill lämna ut domännamnet i fråga.
Jag måste dock säga att jag är fruktansvärt nyfiken på vad detta domännamn är.
I detta fall handlar det inte om ett felstavat domännamn utan ett helt rätt stavat domännamn under en toppdomän som företaget i fråga inte tänkt på att registrera och som AC säger så är det givetvis inte vi som norpat det utan en kund till oss.
Det som vanligtvis händer när ett företag upptäcker att någon har registrerat ett domännamn som uppenbarligen gör intrång i deras varumärken är att de rustar upp en kår med jurister för att driva en UDRP-process (Uniform Domain Name Dispute Resolution) mot ägaren av domännamnet. Motsvarigheten för .SE kallas för ATF (Alternativt Tvistlösningsförfarande).
Vi på Loopia arbetar givetvis oberoende av hur processen går, vi tar inte sida för någon part förrän ett beslut har tagits och följer därefter de anvisningar som levereras till oss från respektive registry.
Bert, jag tror jag får göra dig besviken här men vi kan nog inte uttalas oss om vilket det lyckliga domännamnet är då det vore att publikt dela ut kunduppgifter.
Finns det något sätt att skydda sig mot företag som vill ta ens domäner?
Jag har ett nickname som jag kommit på alldeles på egen hand och använder som domän hos er men ett amerikanskt företag har sedan ett tid en produkt med samma namn (som inte alls passar produkten imho). Det känns som det bara är en tidsfråga innan jag kommer tvingas byta nick :/
Nu märkte jag att det finns ett par företag med samma namn också :/
Det kan vara svårt att hävda större rätt till ett domännamn baserat på ett smeknamn. Hurvida detta per automatik ger företaget med produkten rätt till ditt domännamn beror lite på vilken toppdomän det är vi pratar om. Mer än så vill jag dock ej säga eftersom jag är lekman gällande juridik även om området är domännamn.
Oavsett syfte domännamnet är avsett för, borde inte principen ”first come first serve” tillämpa i dessa fall?
Menar då att om ens eget domän-namn är äldre än det stora företagets huvud-domän/produkt borde man väl ändå stå i rätten?
Nu är jag ingen ”know it all” i juridik, detta är bara en personlig reflektion över hur det borde se ut rent logiskt.