Vi moderniserar vårt utbud av SSL-tjänster och ökar säkerheten för dig som kund – loopiasecure.com avvecklas

Vad är SSL

Om du är kund hos oss och har hängt med ett tag känner du kanske till loopiasecure.com, ett alias som tidigare skapats för subdomäner i syfte att använda SSL här på Loopia. Sedan flera år tillbaka erbjuder vi dock “riktiga”, moderna SSL-certifikat (läs mer om dem på loopia.se/ssl) vilket har gjort att loopiasecure.com hamnat längst in i byrålådan och inte kommit till användning för fler kunder sedan dess.

Som en del i vår ständiga strävan efter att erbjuda våra kunder så säkra och moderna tjänster som möjligt har vi därför beslutat att stänga ner loopiasecure.com-lösningen den 25 november 2019 och istället fokusera på att utveckla och förbättra våra övriga SSL-tjänster. Vi ber om ursäkt för det eventuella besvär detta medför dig som använder loopiasecure.com-lösningen idag.

Hur vet jag om jag använder loopiasecure.com-lösningen idag?

Är du osäker på huruvida du använder loopiasecure.com för SSL eller inte kan du besöka din hemsida och kika på respektive undersidas adressfält. Står “loopiasecure.com” med i webbadressen betyder det att du använder denna lösning idag och att du behöver följa instruktionerna nedan för att sidan ska fortsätta fungera framöver.

Vad behöver jag som använder loopiasecure.com-lösningen för SSL göra?

Om du använder loopiasecure.com-aliaset för SSL hos Loopia behöver du följa instruktionerna nedan innan den 25 november för att undvika eventuell nertid för din hemsida:

Använder du WooCommerce och/eller Opencart? Följ denna guide för att uppdatera din hemsida.

Använder du någon annan e-handelslösning? Kontakta vår support så hjälper vi dig att se över och justera din hemsida. Vi kan då också hjälpa dig att installera ett nytt SSL-certifikat så att din hemsida fortsätter att hållas säker även i framtiden.

Fördelar med att använda en modern SSL-lösning

Att använda någon av våra säkra och moderna lösningar för SSL har många fördelar, till exempel:

  • Det ger dig en proffsigare webbadress då ditt eget domännamn kommer att synas i webbläsarens adressfält (och inte loopiasecure.com som tidigare).
  • Det kan omvandla din hemsidas besökare till kunder då den seriösa webbadressen ökar chansen för att någon väljer att genomföra ett köp från din hemsida.
  • Det ökar chansen för din hemsida att visas högt upp bland Googles sökresultat, vilket gör det lättare för dina kunder att hitta dig på webben.

Läs mer om våra moderna SSL-certifikat »


Tony, Loopia Support

 

Har du några frågor? Hej, jag heter Tony. Jag och mina kollegor på Loopia Support hjälper dig gärna om du har några funderingar kring flytthjälpen eller övriga tjänster. Du når oss alla dagar om året via chatt, telefon och e-post. Kontakta oss eller sök svar i Kunskapsdatabasen »

 

Dela detta inlägg:

3 svar på “Vi moderniserar vårt utbud av SSL-tjänster och ökar säkerheten för dig som kund – loopiasecure.com avvecklas

  1. Hej kommer mig inte in det står att Webbplatsen går inte att nå för tillfället

    Webbplatsen du vill besöka är för tillfället inte tillgänglig då den använder en gammal lösning för SSL (loopiasecure.com) som inte längre används.
    Kan ni hjälpa mig ?

  2. Hej, idag finns det inte något annat alternativ än att köra SSL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss