Nu får du färre fakturor …

SamaviseringNästa vecka på måndagen den 4:e maj kommer vi införa samlingsfakturering, eller samavisering som det kallades hos .SE. Det innebär att vi kommer fakturera samtliga domännamn som löper ut under en månad på en och samma faktura, istället för som idag med en faktura per dag (eller tja, en faktura per de dagar du registrerat domännamn).

Vad innebär då detta? Jo, det innebär att du bara får en faktura per månad istället för tio om du har tio domännamn som löper ut under densamma. Förutsatt att de ligger inom det datumspann som vi kommer att följa vill säga. Månadsfakturan kommer att skapas den första varje månad. I dagsläget skapas fakturorna för domännamn 45 dagar innan innevarande (betald) period löper ut. Om du har två domännamn som löper ut dagarna efter varandra så hamnar de på separata fakturor. Det är nu slut med det.

Varför gör vi då detta? Jo, vi gör det för att minska antalet fakturor som vi skickar ut dagligen. Vi gör det för att minska vår påverkan på miljön med de pappersfakturor som dagligen lämnar Kopparlundsvägen 7B. Nu är ni som kunder väldigt duktiga på att välja e-postfakturering, men då vi har en väldigt stor volym fakturor blir även de 15 % som skickas ut via post en väldig massa papper i onödan.

Detta innebär också att hanteringen av fakturor som ska justeras för att du som kund vill avsäga dig ett eller flera domännamn kommer gå snabbare. Nu behöver vi ju nämligen bara justera en faktura istället för flera. Färre fakturor och snabbare hjälp, bättre än så kan det inte bli!

Webbhotell och extratjänster kommer att faktureras som vanligt (30 dagar innan innevarande (betald) period löper ut) så denna ändring påverkar endast faktureringen av domännamn.

Vill du av någon anledning behålla faktureringen som ser ut idag så kan du välja detta inne i din kundzon. Som webbhotellskund gör du detta i Loopia Kundzon under FakturorFaktureringsalternativ. Som DNS-kund gör du detta i LoopiaDNS under fliken Mitt LoopiakontoFaktureringsalternativ.

I Loopia Kundzon och LoopiaDNS kan du även se obetalda och betalda fakturor från oss. Har du betalat med kort kan du även se ett kvitto på det.

I ett första steg kommer vi nu alltså införa månatlig samlingsfakturering. Om det visar sig slå väl ut kan det mycket väl bli så att vi framöver inför samlingsfakturering med andra löptider också, såsom exempelvis kvartals- eller årsfakturering.

Dela detta inlägg:

5 svar på “Nu får du färre fakturor …

  1. Mycket bra! Ett steg åt rätt håll. Hoppas andra webbhotell följer efter detta strålande initiativ.

  2. Men när kommer bättre bulkfunktioner i er kontrollpanel? Svenska webbhotell är dåliga på detta. T.ex att kunna radera flera domäner samtidigt.

  3. Titta, här fanns ju funktionen. Prima! 🙂
    Årsfaktura ja tack! vad stoppar?

    mvh Emma

  4. Har ni tagit bort inställningen igen?
    Hittas inte på nyare konton och där kommer också fakturor lite när som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss