Intervju med Loopia-kund: Björn hjälper dig att upptäcka Sydafrikas guldkorn – snabbt och smidigt via sin WordPress-sida

Titt som tätt stöter vi på fantastiska Loopia-kunder som lever ut sina drömmar med hjälp av webben. Självklart vill vi lyfta fram dessa kunder och låta dem dela med sig av sina erfarenheter till andra som också vill komma igång med hjälp av webben.

Den här gången har vi träffat Björn vars kärlek till Sydafrika väckte en idé om att starta en resesajt med tips om landets alla guldkorn. Tillsammans med kollegorna Jean-Luc och Nicholas gjorde Björn verklighet av idén och startade utforskasydafrika.se, en hemsida där du som är intresserad av Sydafrika som resmål bland annat kan läsa mer om vad som finns att se och göra och utifrån det pussla ihop din egen resplan. Läs intervjun med Björn nedan.

Elefant på promenad i Sydafrika - inspiration från en av Loopias kunder

Hallå där Björn, berätta lite om din verksamhet!

Hemsidan utforskasydafrika.se drivs av mig, Björn Welander från Sverige, och Jean-Luc Cornish och Nicholas Strever från Sydafrika. Vi hjälper svenskar att hitta roliga saker att göra i Sydafrika, ett underbart land som vi vill att så många som möjligt ska få chansen att utforska och uppleva på bästa sätt.

När startades hemsidan och vad har hänt sedan dess?

Vi började utveckla hemsidan i höstas och har sedan dess jobbat hårt med att fylla på med fler spännande aktiviteter. Förutom att kunna sätta ihop sin egen resplan på hemsidan så kommer vi i dagarna också erbjuda färdiga paketresor till Sydafrika för att hjälpa våra besökare ännu mer.

Hur kommer det sig att ni tipsar om just Sydafrika?

Vi alla älskar Sydafrika. Det är ett helt otroligt land som har det mesta att erbjuda och ett perfekt soligt resmål under den långa och kalla vintern i Sverige. Det finns massor att göra i Sydafrika men du behöver ha lokalnärvaro för att hitta guldkornen, och det är det som vi vill hjälpa till med.

Pool i Sydafrika - inspiration från en av Loopias kunder

Ni har valt att använda WordPress och WooCommerce för er hemsida – varför just dessa verktyg?

Vi ville få upp hemsidan så fort som möjligt och kände att WordPress och WooCommerce kunde erbjuda det mesta vi behövde samtidigt som det går fort att bygga hemsidor i dessa program. Vi är nöjda med vårt val även om vi behövt göra lite kompletterande kod allteftersom. Det uppstår alltid lite småbuggar när du bygger en hemsida i WordPress, men inget som det inte går att googla fram en lösning på.

Hur har WordPress och WooCommerce fungerat hos oss på Loopia?

Det har fungerat superbra! Vi är väldigt nöjda med Loopia, speciellt med deras snabba support som alltid funnits där och varit till hjälp när vi har funderat över något. Vi har inte haft några problem vad gäller varken Loopia eller WordPress/WooCommerce.

Hur tänker ni kring hemsidans design?

Eftersom Sydafrika är en upplevelse så har vi jobbat mycket med bilder – en bild säger ju mer än tusen ord. Vi har jobbat mycket med att få till en användarvänlig hemsida som ska fungera och se bra ut på olika skärmar (dator, mobil, surfplatta, osv).

Skärmdump från utforskasydafrika.se

Hur marknadsför ni er verksamhet idag?

Än så länge så har vi inte betalat för någon marknadsföring alls. Vi har jobbat mycket med sökmotoroptimering (SEO) vilket har gett oss en bra start för att nå ut till potentiella kunder via sökmotorer som till exempel Google. Vi jobbar även med sociala medier och vår plan är att vi från och till ska puffa vissa erbjudanden genom betalda kanaler.

Har ni några tips till andra som också vill förverkliga sina drömmar och idéer med hjälp av webben?

Börja med att fundera ut vad du ska sälja, hur målgruppen ser ut och hur du når ut till just den målgruppen på bästa sätt. Se till att få upp hemsidan så fort som möjligt för att börja sälja och få in kapital, sedan kan du utveckla hemsidan allteftersom.

Vad är nästa steg för utforskasydafrika.se?

När vi har lanserat våra första paketresor tillsammmans med ett resebolag så är nästa steg att utveckla en dashboard för resebolagen i Sydafrika. På så vis kommer de själva kunna logga in på hemsidan och lägga upp fler intressanta paketresor till Sydafrika så att du som är intresserad enkelt hittar något som passar just dig.

Taffelberget i Sydafrika - inspiration från en av Loopias kunder

Kom igång med din egen hemsida i WordPress

Vi på Loopia erbjuder flera hemsidelösningar som passar olika mål, behov och förkunskaper, däribland WordPress som är världens mest populära hemsidesverktyg. I WordPress finns tusentals olika teman och tillägg att välja bland för att få din hemsida exakt så som du vill ha den. Se några exempelteman här nedanför och läs mer om WordPress här »

Exempel på designmallar du kan välja bland i WordPress

WordPress-tema 1 WordPress-tema 2 WordPress-tema 3
WordPress-tema 4 WordPress-tema 5 WordPress-tema 6

Läs fler intervjuer med Loopias kunder:

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss