Det här ville flest läsa om på Loopia-bloggen under 2016

Under 2016 innehöll Loopia-bloggen en mixad kompott av allt ifrån lättsamma kampanjer och intervjuer med kunder och partners till tips om marknadsföring i alla dess former och guider om t ex ökad konverteringsgrad i din e-handel.

Vi har som vanligt sammanställt topp 10-listan över de inlägg som fått störst uppmärksamhet under året som varit. Kika igenom listan och se till så du inte missar något du kan ha nytt av!

Inläggen presenteras från nr 10 och nedåt, för att öka spänningen ;). 

10. Loopia-kunden Långlopp.com vill inspirera till ett aktivt liv mot cancer via sin hemsida

Projektet “Långlopp.com – Aktivt liv mot cancer” syftar till att uppmärksamma och samla in pengar till Cancerforskningen genom ett fysiskt aktivt liv. Vi intervjuade Greger Rydstedt som driver projektet, där han bland annat berättade om hur enkelt det faktiskt är för var och en av oss att bidra med något till forskningen.

» Läs hela intervjun med Greger från Långlopp.com

9. 5 tips: Så ökar du kvalitén på din företagssajt

För att besökare till din hemsida ska få ett positivt första intryck av ditt företag är det viktigt att sajten håller en hög standard vad gäller text och design. För att hjälpa till på traven samlade vi 5 tips för att öka kvalitén på ditt företags hemsida.

» Läs hela inlägget om hur du ökar kvalitén på ditt företags hemsida

8. Statistik: Populära hemsidesverktyg och e-handelslösningar

När det är dags att komma igång med en egen hemsida eller e-handel finns det en mängd olika verktyg att välja bland. Vi presenterade ett par diagram som visar vilka hemsides- och e-handelslösningar som var mest populära under 2016. Kan du gissa vilka de mest populära alternativen är?

» Läs hela inlägget och spana in diagrammen över populära CMS-verktyg

7. Bli en hejare på sociala medier – 5 tips till dig som företagare

Att marknadsföra ditt företag i sociala medier är idag en självklarhet för dig som driver företag, då det inte bara är populärt och effektivt utan också enkelt, smidigt och ofta billigt. Vi samlade 5 tips för hjälpa företagare att lyckas med sociala medier.

» Läs hela inlägget om hur du som företagare blir en hejare på sociala medier

6. Så undviker du att dina nyhetsbrev fastnar i spamfiltret

Nyhetsbrev via e-post är ett effektivt sätt för att kommunicera med dina kunder. Genom att skicka ett och samma mail till ett stort antal mottagare riskerar dock utskicket att klassas som spam, vilket lämnar det i mottagarens skräppost (om det ens når så långt). För att undvika detta samlade vi ett gäng tips inför utformningen av ditt nyhetsbrev.

» Läs hela inlägget med tips om hur dina nyhetsbrev slipper undan spamfiltret

5. Virus via e-postbilagor ökar – Så här skyddar du dig

E-post med ämnesrader som t ex “Invoice copy” eller “Scanned document” innehållandes bilagor fyllda med skadlig kod (så kallad ransomware) tycktes öka rejält under 2016. Vi uppmärksammade och varnade om detta i ett blogginlägg och tipsade om hur du undviker att drabbas.

» Läs hela inlägget om ransomware i e-postbilagor 

4. 6 tips inför valet av ditt domännamn

Att välja domännamn låter enkelt men sanningen är att många delar spelar in för att du ska få ett så bra resultat som möjligt av din valda webbadress. Vi samlade 6 tips som är värda att ha i åtanke vid valet av ditt domännamn.

» Läs våra 6 tips inför valet av ditt domännamn

3. Omvandla besökare till kunder i din e-handel (serie i 7 delar)

Att öka försäljningen i din webbutik kan bli dyrt om du enbart satsar på att öka din marknadsföring. Vi tipsade därför om att också fokusera på att höja webbutikens konverteringsgrad (antalet kunder delat med antalet besökare) så att fler av dina befintliga besökare väljer att faktiskt handla.

» Läs hela serien inlägg om hur omvandlar din webbutiks besökare till kunder

2. WordPress-skolan del 1-4

WordPress är världens mest använda hemsidesverktyg med över 60 miljoner användare. Under 2016 uppdaterade vi vår omtyckta WordPress-skola med nya skärmdumpar och uppfräschat textinnehåll.

» Läs WordPress-skolan och kom igång med din hemsida på webben

1. Nu kan du växla mellan flera Instagram-konton utan att behöva logga ut och in

Instagram släppte den efterlängtade funktionen att kunna växla mellan flera olika Instagram-konton utan att behöva logga ut och in i appen (och hålla reda på alla olika lösenord). Vi knåpade ihop en kom igång-guide som blev riktigt uppskattad.

» Läs hela inlägget om hur du växlar mellan flera Instagram-konton

 

Häng med oss på bloggen under 2017 och ta del av massor av nyttiga tips och spännande nyheter!

Bild nr 3 och 4 ovanifrån har lånats från Flickr-användarna Joe the goat farmer och EFF Photos och har modifierats. 

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss