Växla mellan flera Instagram-konton utan att logga ut och in

Marknadsför du ditt företag på Instagram? Missa inte Instagram-funktionen som gör det möjligt att snabbt och enkelt skifta mellan flera olika konton på Instagram – utan att behöva logga ut och in, som du tidigare varit tvungen till.Instagram-logon x 5 som illustrerar hur du nu kan växla mellan upp till 5 konton på Instagram utan att behöva logga ut och in som tidigare.

Vad är fördelarna med Instagrams funktion?

 • Du hanterar snabbt och enkelt upp till 5 Instagram-konton parallellt
  Mycket bekvämt om du hanterar ditt privata konto jämsides med företagskontot, till exempel.
 • Du växlar mellan konton med bara några klick
  Tidigare har du varit tvungen att logga ut och in för att hantera flera konton.
 • Du “dubbel-publicerar” enkelt dina Instagram-inlägg
  …genom att koppla respektive konto till din Facebook- eller Twittersida. På så sätt ökar du aktiviteten i flera av dina sociala kanaler samtidigt.

Hur växlar jag mellan konton på Instagram?

 • Om du inte redan har två konton, skapar du enkelt ett till genom att antingen besöka https://www.instagram.com/ och klicka på ”Registrera dig” eller gå via appen (då måste du först logga ut från ditt befintliga konto).
 • Gå in på dina kontoinställningar i appen för Instagram genom att gå in på din profil och sedan klicka på kugghjulet (eller de tre vertikala punkterna beroende på operativsystem) högst upp till höger.
 • Scrolla längst ner och välj “Lägg till konto” (eller ”Annonskonto”). Logga in i valfritt konto för att lägga till det.
 • För att skifta mellan olika konton klickar du på ditt användarnamn högst upp och väljer sedan vilket konto du vill byta till.

Läs fler Instagram-tips på Loopia-bloggen

Så får du fler kunder med hjälp av webben

Ladda ner e-bok (gratis)

Följ Loopia på InstagramFölj Loopia på Instagram…

…och ta del av behind the scenes-bilder från Loopia HQ tillsammans med massor av annat skoj. Spana in vårt konto och följ oss här »

 

Bilden överst kommer från Flickr-användaren Joe the goat farmer och är modifierad.

Dela: Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

34 reaktion på “Växla mellan flera Instagram-konton utan att logga ut och in

 1. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Barbro, du skapar ett konto precis som när du skapar ett vanligt ”personkonto”, bara att du väljer exempelvis ditt företagsnamn som användarnamn. Du kan besöka https://www.instagram.com/ och klicka på ”Registrera dig” för att skapa ett nytt konto, eller gå via appen (då måste du först logga ut från ditt privata konto för att kunna skapa ett nytt). Därefter växlar du mellan dina konton (max 5 st) genom att följa instruktionerna i detta inlägg.

 2. Jonathan

  Hej!
  Kan andra se att jag har två instagramkonton?
  Och kan ett ett av kontona vara länkat till Facebook, men inte det andra?

  Mvh 🙂

 3. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Jonathan,
  Jag vågar inte garantera något men utifrån min egen erfarenhet verkar det som att ingen kan se att du har två Instagram-konton. Dock verkar det som att dina Facebook-vänner kan få en notis om ditt andra Instagram-konto om du kopplar det till ditt privata Facebook-konto. Det verkar också gå bra att länka ett konto till Facebook, men inte det andra. Kika gärna på https://help.instagram.com/589697191199472/?ref=hc_fnav för att hitta fler vanliga frågor och svar. Lycka till 🙂

 4. henrik

  Hittar varken kugghjul eller ”Lägg till konto”. Tittat både i mobil och desktop…

 5. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Henrik, kugghjulet ska synas i iOS-appen om du först går in på din egen profil och sedan kikar i det övre högra hörnet. För andra operativsystem (t ex Android) kan kugghjulet istället vara utformat som tre vertikala punkter (vilket inte framgick i inlägget, men är förtydligat nu). Det går dessvärre inte att lägga till konton från webbläsare, enbart appen. Mer information hittar du här: https://help.instagram.com/1682672155283228

 6. Carina

  Kan man registrera två konton till samma e-postadress eller måste man ha två olika adresser?

 7. Tård Wennerborg

  Hej Carina,

  Du kan mig veterligen endast ha ett konto på Instagram per e-postadress. Är du Loopia-kund kan du dock enkelt och utan extra sätta upp flera e-postadresser som vidarebefordras till din ordinarie e-postadress (så kallade alias). Sedan kan du använda dessa e-postadresser för att skapa fler Instagram-konton. Här hittar du en guide för hur du skapar fler e-postadresser hos oss: https://support.loopia.se/wiki/skapa-en-e-postadress/

  Självklart är du välkommen att kontakta vår support om du har ytterligare funderingar: https://www.loopia.se/support/

 8. Ida

  Om jag har två i Konton men inte vill ha mina vänner från det andra som följare hur för jag då? Tex portfolio men vill inte att vännerna på mitt privata ska kunna hitta mig om jag själv inte berättar.
  Går det?

 9. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Ida,
  Dina följare ska inte mixas om du lägger till ett konto till ditt befintliga Instagram-konto, utan de hanteras som två separata konton. Jag vågar inte garantera något men utifrån min egen erfarenhet verkar det som att ingen kan se att du har två Instagram-konton. Dock verkar det som att dina Facebook-vänner kan få en notis om ditt andra Instagram-konto om du kopplar det till ditt privata Facebook-konto. Kika gärna på https://help.instagram.com/589697191199472/?ref=hc_fnav för att hitta fler vanliga frågor och svar. Lycka till 🙂

 10. Pingback: Företagsprofil på Instagram - Så här funkar det - Loopia Blogg

 11. SOfia

  Hej!

  Jag har tre Instagramkonton. Sedan senaste Instagramuppdateringen vet jag dock inte hur jag växlar mellan mina olika konton. Jag kommer bara åt mitt privata. Förut har jag hållit nere knappen som liknar en gubbe nere i högra hörnet och då har jag kunnat välja vilket av mina konton jag ville till. Nu fungerar inte det länge. Hur gör jag?

 12. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Sofia!

  Testa att göra enligt följande: Logga in i Instagram-appen och gå in på din profil (på en iPhone gör du det genom att klicka på din profilbild i nedre högra hörnet). Klicka sedan på ditt användarnamn, då ska en lista över samtliga konton dyka upp så att du kan växla till ett annat. Om listan inte dyker upp kan det hända att du måste lägga till dina andra konton på nytt, hur du gör det står i detta inlägg. Hoppas att det löser sig! Kika gärna på https://help.instagram.com/589697191199472/?ref=hc_fnav för fler vanliga frågor och svar 🙂

 13. Malin

  Hej!
  Jag har ett privat konto och vill skapa ett åt min förening på samma mailadress som mitt privata går det? Och hur gör jag???

 14. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Malin,
  Så som jag förstått det hela kan du bara ha ett konto på Instagram per e-postadress. Är du Loopia-kund kan du dock enkelt och utan extra kostnad sätta upp flera e-postadresser som vidarebefordras till din ordinarie e-postadress (så kallade alias). Sedan kan du använda dessa e-postadresser för att skapa fler Instagram-konton. Här hittar du en guide för hur du skapar fler e-postadresser hos oss: https://support.loopia.se/wiki/skapa-en-e-postadress/

  Kika gärna på https://help.instagram.com/589697191199472/?ref=hc_fnav för fler vanliga frågor och svar, och tveka inte att kontakta vår support om du har ytterligare funderingar: https://www.loopia.se/support/ Lycka till!

 15. Elias

  Hej, detta kanske inte har med detta o göra. Men kan man ta tillbaka bilder som man har raderat? Ångrar en bild jag raderade…

 16. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Elias,
  När du laddar ner Instagram-appen ska en mapp som heter just ”Instagram” skapas bland dina bilder, där sparas dina originalfoton som en backup. Dock kan du ha valt i dina inställningar att inte spara dina originalfoton, och då vet jag dessvärre inte om det är möjligt att få tillbaka bilden. Kika gärna på https://help.instagram.com/ för mer information.

 17. Kim

  hej,

  Kan man ta bort ett konto som jag lagt upp som ett ”test” – hur gör jag isf det?

 18. Pingback: Det här ville flest läsa om på Loopia-bloggen under 2016 - Loopia Blogg

 19. Pingback: Fler följare på Instagram - optimera ditt företags Instagramprofil

 20. Maria H

  Hej vill öppna ett konto till min hund, hur gör jag? Jag har ett konto själv … hjälp

 21. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Maria, för att skapa ett nytt Instagram-konto besöker du https://www.instagram.com/ och klickar på ”Registrera dig” eller går via appen (då måste du först logga ut från ditt befintliga konto). Därefter följer du instruktionerna i inlägget under rubriken ”Hur växlar jag mellan konton på Instagram?” för att växla mellan dina konton utan att behöva logga ut och in. Kika gärna på https://help.instagram.com/589697191199472/?ref=hc_fnav för fler vanliga frågor och svar. Lycka till!

 22. Ellen

  Hej! jag skulle logga in på min kompis instagram men nu kan jag inte logga ut igen och känns lite jobbigt att hon är inloggad på mitt konto. Hjälp!

 23. Amal

  Raderade mitt huvudkonto men mitt andra konto som är länkad till den finns fortfarande hur kommer jag åt den? Har glömt lösen och har ingen e-post eller ngt kopplat till det kontot.

 24. Pingback: Instagrams senaste nyheter - har du provat på alla 13? - Loopia Blogg

 25. Pingback: Instagrams senaste funktioner - har du koll på alla 13? - Loopia Blogg

 26. Stefanie

  Hur ändrar jag budgeten i en annons jag redan marknadsför via instagram appen?

 27. Ann

  Nu blir jag tokig snart!!! Jag har skapat ett nytt instagramkonto för mitt företag och kunde växla mellan mitt privata och detta under en timme. Plötsligt loggades jag ut från mitt företagskonto och nu är det omöjligt att nå det och det finns inte längre ett konto somheter sä??!!

  Hjälp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *