Växla mellan flera Instagram-konton utan att logga ut och in

Marknadsför du ditt företag på Instagram? Missa inte Instagram-funktionen som gör det möjligt att snabbt och enkelt skifta mellan flera olika konton på Instagram – utan att behöva logga ut och in, som du tidigare varit tvungen till.Instagram-logon x 5 som illustrerar hur du nu kan växla mellan upp till 5 konton på Instagram utan att behöva logga ut och in som tidigare.

Vad är fördelarna med Instagrams funktion?

 • Du hanterar snabbt och enkelt upp till 5 Instagram-konton parallellt
  Mycket bekvämt om du hanterar ditt privata konto jämsides med företagskontot, till exempel.
 • Du växlar mellan konton med bara några klick
  Tidigare har du varit tvungen att logga ut och in för att hantera flera konton.
 • Du “dubbel-publicerar” enkelt dina Instagram-inlägg
  …genom att koppla respektive konto till din Facebook- eller Twittersida. På så sätt ökar du aktiviteten i flera av dina sociala kanaler samtidigt.

Hur växlar jag mellan konton på Instagram?

 1. Om du inte redan har två konton, skapar du enkelt ett till genom att antingen besöka https://www.instagram.com/ och klicka på ”Registrera dig” eller gå via appen (då måste du först logga ut från ditt befintliga konto).
 2. Gå in på dina kontoinställningar i appen för Instagram genom att gå in på din profil och sedan klicka på kugghjulet (eller de tre vertikala punkterna beroende på operativsystem) högst upp till höger.
 3. Scrolla längst ner och välj “Lägg till konto” (eller ”Annonskonto”). Logga in i valfritt konto för att lägga till det.
 4. För att skifta mellan olika konton klickar du på ditt användarnamn högst upp och väljer sedan vilket konto du vill byta till.

Läs fler Instagram-tips på Loopia-bloggen

Så får du fler kunder med hjälp av webben

Ladda ner e-bok (gratis)

Följ Loopia på InstagramFölj Loopia på Instagram…

…och ta del av behind the scenes-bilder från Loopia HQ tillsammans med massor av annat skoj. Spana in vårt konto och följ oss här »

 

Bilden överst kommer från Flickr-användaren Joe the goat farmer och är modifierad.

Dela detta inlägg:

65 tankar kring ”Växla mellan flera Instagram-konton utan att logga ut och in

 1. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Barbro, du skapar ett konto precis som när du skapar ett vanligt ”personkonto”, bara att du väljer exempelvis ditt företagsnamn som användarnamn. Du kan besöka https://www.instagram.com/ och klicka på ”Registrera dig” för att skapa ett nytt konto, eller gå via appen (då måste du först logga ut från ditt privata konto för att kunna skapa ett nytt). Därefter växlar du mellan dina konton (max 5 st) genom att följa instruktionerna i detta inlägg.

 2. Jonathan

  Hej!
  Kan andra se att jag har två instagramkonton?
  Och kan ett ett av kontona vara länkat till Facebook, men inte det andra?

  Mvh 🙂

 3. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Jonathan,
  Jag vågar inte garantera något men utifrån min egen erfarenhet verkar det som att ingen kan se att du har två Instagram-konton. Dock verkar det som att dina Facebook-vänner kan få en notis om ditt andra Instagram-konto om du kopplar det till ditt privata Facebook-konto. Det verkar också gå bra att länka ett konto till Facebook, men inte det andra. Kika gärna på https://help.instagram.com/589697191199472/?ref=hc_fnav för att hitta fler vanliga frågor och svar. Lycka till 🙂

 4. henrik

  Hittar varken kugghjul eller ”Lägg till konto”. Tittat både i mobil och desktop…

 5. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Henrik, kugghjulet ska synas i iOS-appen om du först går in på din egen profil och sedan kikar i det övre högra hörnet. För andra operativsystem (t ex Android) kan kugghjulet istället vara utformat som tre vertikala punkter (vilket inte framgick i inlägget, men är förtydligat nu). Det går dessvärre inte att lägga till konton från webbläsare, enbart appen. Mer information hittar du här: https://help.instagram.com/1682672155283228

 6. Carina

  Kan man registrera två konton till samma e-postadress eller måste man ha två olika adresser?

 7. Tård Wennerborg

  Hej Carina,

  Du kan mig veterligen endast ha ett konto på Instagram per e-postadress. Är du Loopia-kund kan du dock enkelt och utan extra sätta upp flera e-postadresser som vidarebefordras till din ordinarie e-postadress (så kallade alias). Sedan kan du använda dessa e-postadresser för att skapa fler Instagram-konton. Här hittar du en guide för hur du skapar fler e-postadresser hos oss: https://support.loopia.se/wiki/skapa-en-e-postadress/

  Självklart är du välkommen att kontakta vår support om du har ytterligare funderingar: https://www.loopia.se/support/

 8. Ida

  Om jag har två i Konton men inte vill ha mina vänner från det andra som följare hur för jag då? Tex portfolio men vill inte att vännerna på mitt privata ska kunna hitta mig om jag själv inte berättar.
  Går det?

 9. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Ida,
  Dina följare ska inte mixas om du lägger till ett konto till ditt befintliga Instagram-konto, utan de hanteras som två separata konton. Jag vågar inte garantera något men utifrån min egen erfarenhet verkar det som att ingen kan se att du har två Instagram-konton. Dock verkar det som att dina Facebook-vänner kan få en notis om ditt andra Instagram-konto om du kopplar det till ditt privata Facebook-konto. Kika gärna på https://help.instagram.com/589697191199472/?ref=hc_fnav för att hitta fler vanliga frågor och svar. Lycka till 🙂

 10. Pingback: Företagsprofil på Instagram - Så här funkar det - Loopia Blogg

 11. SOfia

  Hej!

  Jag har tre Instagramkonton. Sedan senaste Instagramuppdateringen vet jag dock inte hur jag växlar mellan mina olika konton. Jag kommer bara åt mitt privata. Förut har jag hållit nere knappen som liknar en gubbe nere i högra hörnet och då har jag kunnat välja vilket av mina konton jag ville till. Nu fungerar inte det länge. Hur gör jag?

 12. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Sofia!

  Testa att göra enligt följande: Logga in i Instagram-appen och gå in på din profil (på en iPhone gör du det genom att klicka på din profilbild i nedre högra hörnet). Klicka sedan på ditt användarnamn, då ska en lista över samtliga konton dyka upp så att du kan växla till ett annat. Om listan inte dyker upp kan det hända att du måste lägga till dina andra konton på nytt, hur du gör det står i detta inlägg. Hoppas att det löser sig! Kika gärna på https://help.instagram.com/589697191199472/?ref=hc_fnav för fler vanliga frågor och svar 🙂

 13. Malin

  Hej!
  Jag har ett privat konto och vill skapa ett åt min förening på samma mailadress som mitt privata går det? Och hur gör jag???

 14. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Malin,
  Så som jag förstått det hela kan du bara ha ett konto på Instagram per e-postadress. Är du Loopia-kund kan du dock enkelt och utan extra kostnad sätta upp flera e-postadresser som vidarebefordras till din ordinarie e-postadress (så kallade alias). Sedan kan du använda dessa e-postadresser för att skapa fler Instagram-konton. Här hittar du en guide för hur du skapar fler e-postadresser hos oss: https://support.loopia.se/wiki/skapa-en-e-postadress/

  Kika gärna på https://help.instagram.com/589697191199472/?ref=hc_fnav för fler vanliga frågor och svar, och tveka inte att kontakta vår support om du har ytterligare funderingar: https://www.loopia.se/support/ Lycka till!

 15. Elias

  Hej, detta kanske inte har med detta o göra. Men kan man ta tillbaka bilder som man har raderat? Ångrar en bild jag raderade…

 16. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Elias,
  När du laddar ner Instagram-appen ska en mapp som heter just ”Instagram” skapas bland dina bilder, där sparas dina originalfoton som en backup. Dock kan du ha valt i dina inställningar att inte spara dina originalfoton, och då vet jag dessvärre inte om det är möjligt att få tillbaka bilden. Kika gärna på https://help.instagram.com/ för mer information.

 17. Kim

  hej,

  Kan man ta bort ett konto som jag lagt upp som ett ”test” – hur gör jag isf det?

 18. Pingback: Det här ville flest läsa om på Loopia-bloggen under 2016 - Loopia Blogg

 19. Pingback: Fler följare på Instagram - optimera ditt företags Instagramprofil

 20. Maria H

  Hej vill öppna ett konto till min hund, hur gör jag? Jag har ett konto själv … hjälp

 21. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Maria, för att skapa ett nytt Instagram-konto besöker du https://www.instagram.com/ och klickar på ”Registrera dig” eller går via appen (då måste du först logga ut från ditt befintliga konto). Därefter följer du instruktionerna i inlägget under rubriken ”Hur växlar jag mellan konton på Instagram?” för att växla mellan dina konton utan att behöva logga ut och in. Kika gärna på https://help.instagram.com/589697191199472/?ref=hc_fnav för fler vanliga frågor och svar. Lycka till!

 22. Ellen

  Hej! jag skulle logga in på min kompis instagram men nu kan jag inte logga ut igen och känns lite jobbigt att hon är inloggad på mitt konto. Hjälp!

 23. Amal

  Raderade mitt huvudkonto men mitt andra konto som är länkad till den finns fortfarande hur kommer jag åt den? Har glömt lösen och har ingen e-post eller ngt kopplat till det kontot.

 24. Pingback: Instagrams senaste nyheter - har du provat på alla 13? - Loopia Blogg

 25. Pingback: Instagrams senaste funktioner - har du koll på alla 13? - Loopia Blogg

 26. Stefanie

  Hur ändrar jag budgeten i en annons jag redan marknadsför via instagram appen?

 27. Ann

  Nu blir jag tokig snart!!! Jag har skapat ett nytt instagramkonto för mitt företag och kunde växla mellan mitt privata och detta under en timme. Plötsligt loggades jag ut från mitt företagskonto och nu är det omöjligt att nå det och det finns inte längre ett konto somheter sä??!!

  Hjälp!

 28. Pingback: Ladda upp bilder på Instagram från datorn - så här gör du - Loopia Blogg

 29. Mia

  Måsta jag ha flera mailadresser för att kunna ha flera instagramkonton?

 30. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Mia,
  Utifrån vad jag känner till så kan du endast ha ett konto på Instagram per e-postadress. Är du Loopia-kund kan du dock enkelt och utan extra sätta upp flera e-postadresser som vidarebefordras till din ordinarie e-postadress (så kallade alias). Sedan kan du använda dessa e-postadresser för att skapa fler Instagram-konton. Här hittar du en guide för hur du skapar fler e-postadresser hos oss: https://support.loopia.se/wiki/skapa-en-e-postadress/

  Självklart är du välkommen att kontakta vår support om du har ytterligare funderingar: https://www.loopia.se/support/.

 31. Sunniva

  Hej! Är det möjligt att byta mellan olika konton på instagram på en dator? Jag har redan två konton som funkar utan problem på mobilen.
  Tacksam för svar,
  Mvh Sunniva

 32. Anna

  Hur tar jag bort min fd arbetsgivares instagram som jag skötte och har lagt till i min lur?

 33. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Anna, växla till din fd arbetsgivares instagramkonto och gå in på Inställningar > Logga ut från [konto]. Det borde räcka för att koppla bort kontot.

 34. Sofie

  Jag har flera konton och det har funkat bra men nu när jsg ska Växla till mitt ursprungskonto står de bara kan ej logga in och bilden är borta, hur får jsg tillbaka de???
  Hjälp

 35. Nina

  Hej
  Jag har flera konton i min lista och vill ta bort ett nu men det går inte. Vi är flera som administrerar kontona och lösenordet har byts på det kontot jag vill ta bort. Hur tar jag då bort kontot?

 36. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Susan, för att skapa ett helt nytt Instagram-konto kan du gå via webbläsaren och https://www.instagram.com/, men för att lägga till fler konton att växla mellan behöver du gå via appen Instagram. Testa att ladda ned appen och sedan följa instruktionerna i inlägget under ”Hur växlar jag mellan konton på Instagram?” från och med punkt 2. Om det fortfarande inte fungerar behöver jag hänvisa dig vidare till Instagrams support https://help.instagram.com/. Lycka till 🙂

 37. Lisa

  Hej!
  Har startat ett parallellt konto på insta där jag vill blogga om saker som är privata. Jag är alltså anonym där. Kan ändå mina Facebookvänner eller kontakter se att det är jag om de länkat sina konton m Facebook/kontakter? Hur kommer jag runt detta isf?

 38. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Lisa, jag vågar inte garantera något men utifrån min egen erfarenhet verkar det som att ingen kan se att du har två Instagram-konton. Dock verkar det som att dina Facebook-vänner kan få en notis om ditt andra Instagram-konto om du kopplat det till ditt privata Facebook-konto. Se Instagrams FAQ om att lägga till konton på Instagram här: https://help.instagram.com/589697191199472/?ref=hc_fnav.

 39. Maria Lindstrand

  Jag har två konton. Förut kunde jag växla konton, men nu går det inte att komma in på konto nr 2.. Får upp meddelande att ett okänt nätverksfel inträffat. Vad gör jag? Minns inte lösenord för konto 2.

 40. Moa

  Jag har två konton, varav det ena kontot är borttaget, men det är kvar i listan där man byter mellan olika konton? Hur får man bort?

 41. Anna Pettersson Inläggsförfattare

  Hej Moa, om det är möjligt kan du växla till det konto du vill ta bort och välja ”Logga ut från [kontonamn]” under Inställningar. Då bör det försvinna från listan. Fungerar inte det behöver kontakta Instagrams support https://help.instagram.com/ för vidare hjälp. Lycka till!

 42. ulf

  Har tre olika konton. Hur får jag reda på lösen till dem, har glömt två av dem nu då jag skaffat ny iPhoneX och laddat ner nya appar.

 43. Theodore

  Hej! Jag har 3 instagram konton men 1 av dom har jag glömt bort lösenordet på och jag vet inte vilken number eller e-post jag har kopplat till den. Hur ska jag göra för att få tag på den? Eller kan jag radera den på något vis?

 44. Eva

  Hej! Detta är ju old news nu och alla verkar kunna lägga till flera konton på instagram men för mig funkar det inte. Har testat ”allt”! Ominstallerat Instagram, uppdaterat osv osv
  Har ni nån idé om vad det kan bero på?

 45. Petra

  Hej, jag gjorde ett till konto på min Instagram men när jag bytte mobil kommer jag inte in på den, jag Länkas bara till min vanliga. Jag hittar ju min profil när jag söker på den. Men när jag loggar in kommer jag bara till den andra

 46. Anonym

  Hej om man loggar ut från ett kont är det fortfarande kvar där man kan välja mellan flera konton hur får man bort de

 47. Helen

  Funktionen att växla mellan konton funkar inte hela tiden utan den låser sig och då måste du stänga av telefonen helt och logga in igen. Har 4 insta konton.

 48. petra

  Jag har två konton på min mailadress.
  Nu vill jag byta adress på den ena kontot. Kan jag göra det inställningar eller kommer en andra kontot oxå påverkas.

 49. Greta

  Hur gör jag så att flera personer kan vara med i ett instagrammkonto.

 50. Ellinor A

  Hej Greta!
  Om du vill att flera personer ska kunna samarbeta med ett Instagramkonto så behöver alla ha tillgång till inloggningen. Flera personer kan logga in med samma inloggning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.