Instagrams 13 senaste funktioner – har du koll på allihop?

Instagrams 13 senaste funktioner

Marknadsför du ditt företag på Instagram? Under det senaste året har Instagram varit riktigt i farten och lanserat en efterlängtad funktion efter en annan. Vi har listat 13 av de senaste funktionerna som kan vara till nytta för dig som använder Instagram i ditt företagande – har du koll på allihop? 

Se antal visningar av videos på Instagram
Se antal videovisningar.

1. Växla mellan flera konton utan att behöva logga ut och in

Använder du Instagram både privat och i företaget med två (eller fler) separata konton? Då kan du snabbt växla mellan dina konton utan att logga ut och in däremellan. Troligtvis en av de mest efterlängtade funktionerna (iallafall bland oss på Loopias marknadsavdelning).

» Så här växlar du mellan flera Instagramkonton utan att logga ut/in

2. Se hur många som har tittat på dina videos

När du publicerar en video på Instagram kan du snabbt och enkelt se hur många visningar videon fått, vilket ju har stor betydelse för just videos.

3. Publicera 60 sekunder långa videos

Publicera videoguider om dina produkter och tjänster, roliga videos för att stärka ditt varumärke eller kanske en rundtur från butiken/kontoret. Du hinner med mycket på 60 sekunder.

4. Växla till företagsprofil

Växla företagets Instagramkonto till en företagsprofil och få tillgång till statistik och möjligheten att lägga till dina kontaktuppgifter i din profilbeskrivning samt marknadsföra dina inlägg direkt från appen.

» Läs mer om hur Instagrams företagsprofil fungerar

5. Analysera din Instagram-aktivitet

När du växlar till Företagsprofil får du tillgång till statistikverktyget Insights. Där kan du se vilka dina följare är, vad de är intresserade av och när flest av dem är online.

Så får du fler kunder med hjälp av webben

Ladda ner e-bok (gratis)

6. Publicera snapshots i Instagram Stories

Instagram Stories låter dig förmedla en dags händelseförlopp i foton och korta videoklipp, separerade från din vanliga tidslinje. Varje foto/video blir en del av din “story” och efter 24 timmar försvinner de från flödet. Passar bra för att t ex lyfta fram högtidsfiranden, event eller tillfälliga erbjudanden.

» Instagram Stories-tips till dig som företagare

Spara utkast av inlägg på Instagram
Spara utkast.

7. Spara utkast av inlägg

Med Instagram’s spara-funktion kan du spara alla ändringar du gjort för bilder, bildtext och plats utan att behöva gå igenom processen med att välja filter, justera kontrasten, skriva in bildtexten, etc. på nytt. Valet dyker upp när du avbryter publiceringen av en bild efter att ha valt filter eller gjort andra ändringar. Superbra för stressiga dagar på jobbet då du inte har en sekund att spilla.

8. Zooma in på bilder

Antalet gånger vi på Loopias marknadsavdelning av ren vana försökt zooma in på en Instagram-bild utan att lyckas är förvånansvärt hög. När Instagram införde möjligheten att zooma in på bilder och videos genom att dra två fingrar på skärmen åt varsitt håll blev vi därför extra glada.

9. Live-video

Publicera en live-video i Instagram Stories som visar dina följare vad du gör just precis här och nu. Passar bra för att lansera en produkt, bjuda in till ett seminarium, svara på vanligen ställda supportfrågor, mm. Så här spelar du in en live-video i Instagram Stories.

10. Gilla, blockera eller svara på kommentarer

Visa hur mycket du uppskattar dina följare genom att gilla och svara på deras kommentarer. Om du inte önskar att få kommentarer på ett visst inlägg kan du välja att stänga av kommentarsfunktionen för det inlägget genom att klicka på de tre punkterna till höger ovanför bilden och välja ”Stäng av kommentarer”.

Spara ett inlägg på Instagram för att läsa eller titta på senare
Spara ett inlägg.

11. Spara ett inlägg till senare

Hur många gånger har du inte stött på en rolig eller intressant bild som du vill kika närmre på men inte hinner just nu? På Instagram kan du spara bilder för att titta på dem vid ett senare tillfälle – användbart när du t ex hittar inspiration till framtida egna inlägg eller annat som kan vara intressant för ditt företag.

12. Publicera upp till 10 bilder och videos som en bildserie

Publicera upp till 10 bilder i ett och samma inlägg för att ge dina följare möjligheten att “swipa” bilden åt vänster och se en hel bildserie. Så här laddar du upp flera bilder/videos i samma inlägg.

Spela in video på Instagram med båda händerna fria
”Handsfree”-funktionen.

13. Spela in en video med båda händerna fria

Spela in en proffsig video i Instagram Stories med endast ett knapptryck via ”Handsfree”-funktionen, utan att behöva hålla in inspelningsknappen under hela videon som varit det som tidigare gällt. 

Vill du ha fler tips om olika sociala medier? Följ med på Loopia-bloggen!

…och missa inte att följa Loopia på Instagram för exklusiva behind the scenes-bilder 😉

Dela detta inlägg:

2 svar på “Instagrams 13 senaste funktioner – har du koll på allihop?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss