Instagram Stories för företag – Tips till dig som vill prova

instagram stories logoInstagram lanserade nyligen Instagram Stories, en funktion som låter dig förmedla en dags händelseförlopp i foton och korta videoklipp, separerade från ditt vanliga utrymme.

Varje foto eller video blir en del av din “story” och efter 24 timmar försvinner de från flödet, en och en i samma ordning som du publicerat dem. Här behövs inga “perfekta” foton, utan snarare snabba uppdateringar från här och nu.

Om du som företagare är aktiv på Instagram idag bör du hoppa på Stories på en gång. Det ger dig möjlighet att skapa massor av kreativt innehåll utan att behöva satsa på en ny social kanal.

Nedan beskriver vi hur och med vilket innehåll du som företagare kommer igång med Instagram Stories.

Hur kommer jag igång med Instagram Stories? 

 1. Gå in på Instagram-appen och ditt företagskonto och tryck på plustecknet i det övre vänstra hörnet.
 1. Ta ett foto genom att trycka på den runda knappen, eller spela in en video genom att hålla ned knappen i upp till 10 sekunder. Om du hellre vill ladda upp något från din kamerarulle drar du med fingret nedåt på skärmen för att välja ett foto eller en video.
 1. För att rita något på ditt foto eller videoklipp trycker du på pennan och väljer ett av de tre alternativ som dyker upp. Vill du hellre lägga till text eller en emoji trycker du på “Aa”, och vill du enbart använda ett enkelt färgfilter drar du fingret åt höger och väljer bland de olika alternativen.
 1. Tryck på bocken i mitten för att dela ditt foto eller videoklipp i Instagram Stories. När bilden publicerats visas den högst upp i dina följares flöden och också i din egen profil om du trycker på din profilbild. För att spara ditt foto eller videoklipp kan du, inom 24 timmar, öppna fotot och klicka på de tre punkterna i det nedre högra hörnet och välja “Spara foto” eller “Spara video”.
 1. Se vilka som kikat på ditt foto genom att öppna fotot/videoklippet och dra med fingret uppåt på skärmen. Om du inte vill att någon på listan ska kika på dina Stories klickar du på “X” bredvid namnet för att blockera personen i fråga.

instagram stories för företag - så här kommer du igång

Så får du fler kunder med hjälp av webben

Ladda ner e-bok (gratis)

7 tips på innehåll till Instagram Stories för dig som företagare

 1. Tips och råd
  Dela med dig av snabba tips och råd om dina produkter eller tjänster i bild- eller videoform. Att t ex svara på vanligen ställda frågor är något som kommer att uppskattas av de av dina Instagram-följare som också använder dina tjänster.
 1. Erbjudanden och kampanjer
  Har du ett tillfälligt erbjudande som endast gäller under kortare period (Black Friday till exempel) passar det extra bra att sprida som en story, eftersom det endast visas under 24 timmar.
 1. Produktlanseringar
  Dela med dig av en förhandstitt av en kommande produktlansering. Det är alltid uppskattat att få vara bland de första att få veta något – så även bland dina följare och kunder.
 1. ”Behind the scenes”
  Låt dina följare se vad som händer inom företaget under en helt vanlig dag på kontoret/i butiken/etc. Har du ett större företag kan du låta personer på olika avdelningar dokumentera sina dagar som ”stories” med jämna mellanrum.
 1. Event, mässor, firanden, etc
  Ett roligt event, deltagande på en mässa eller ett jubileumsfirande är exempel på perfekta händelser att dela i Instagram Stories.
 1. Högtider och temadagar
  Gör ni något särskilt på företaget under julveckan? Dela det på Instagram Stories och passa på att önska alla följare en riktigt god jul. Detsamma gäller för övriga högtider och temadagar året runt.
 1. Puffa för tävlingar
  Arrangerar du en tävling av något slag just nu? Påminn dina följare om att de fortfarande har chans att vinna. Det ger ett högre engagemang på tävlingen och som bonus ett helt gäng glada Instagram-följare.

Läs mer om hur du som företagare blir en mästare på Instagram »
Vanliga frågor och svar om Instagram Stories »

Psst… Följ Loopia på Instagram för att ta del av en och annan behind the scenes-bild från Loopia HQ!

Dela: Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

6 reaktion på “Instagram Stories för företag – Tips till dig som vill prova

 1. Pingback: Företagsprofil på Instagram - Så här funkar det - Loopia Blogg

 2. Pingback: Så blir du som företagare en mästare på Instagram - Loopia Blogg

 3. Pingback: Fler följare på Instagram - optimera ditt företags Instagramprofil

 4. Pingback: Instagrams senaste funktioner - har du koll på alla 13? - Loopia Blogg

 5. Pingback: Sjekk de nye instagramfunksjonene som passer perfekt for bedriften din - Loopia Blogg

 6. Pingback: Ladda upp bilder på Instagram från datorn - så här gör du - Loopia Blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *