8 tips: Så förbereder du din webshop inför Black Friday 2017

Förbered din webshop inför Black FridayDen 24 november infaller Black Friday, årets största shoppingdag och startskottet för julhandeln. Shoppinghögtiden har slagit igenom ordentligt inom e-handeln, troligtvis mycket tack vare bekvämligheten i att kunna leta, jämföra och handla produkter i lugn och ro utan att behöva köa i timmar. Det gör det viktigt för dig som driver webshop att haka på trenden. För att hjälpa dig på traven har vi samlat ett gäng tips nedan.

8 tips för att förbereda din webshop inför Black Friday

1. Planera i god tid

Spika datum och tider för publicering av banners, blogginlägg, kampanjer, etc så att du är väl förberedd när shoppingdagen närmar sig. Se över priser och justera marginaler så att du går plus även om du sänker priserna rejält på vissa produkter/tjänster.

2. Anpassa sökord och fraser efter Black Friday

Under Black Friday söker många efter bra erbjudanden i sökmotorer som t ex Google. Därför kan det vara bra att väva in vanliga sökord och fraser i de produkttexter som kopplas till ditt Black Friday-erbjudande. Det kan få din webshop att rankas högre bland sökresultaten i Google på dessa ord/fraser vilket gör det enklare för nuvarande och blivande kunder att hitta din webshop.

3. Beställ hem tillräckligt med varor

Det sista du vill är att den eller de produkter du erbjuder under Black Friday ska ta slut. Se därför till att beställa hem en tillräcklig mängd produkter så att det räcker över hela kampanjperioden och gärna en bit efteråt.

Om varan mot förmodan skulle ta slut ändå behöver du ha en plan för hur det ska kommuniceras till dina kunder på bästa sätt utan att skapa frustration och irritation.

4. Förbered dig på många beställningar

Superbra priser kan generera supermånga ordrar. Se till att samtliga anställda på företaget är beredda på det eventuellt ökade trycket så att alla leveranser fungerar smärtfritt trots ett ökat antal beställningar.

Så får du fler kunder med hjälp av webben

Ladda ner e-bok (gratis)

5. Mobilanpassa din webshop för en bättre köpupplevelse

Allt fler surfar och handlar på webben från mobilen vilket gör det viktigt för dig att mobilanpassa din webshop så att besökaren får en bra köpupplevelse. Det är kanske inte någon quick-fix, men om du inte hinner med det nu kan du åtminstone ha det i åtanke inför Black Friday 2018.

Shopping på webben ska dessutom gå snabbt, enkelt och smidigt – särskilt när efterfrågan på prissänkta produkter är hög. Därför är det också viktigt att minska webshopens laddningstid så gott det går genom att t ex optimera bildstorlekar och avaktivera och ta bort tillägg som inte används.

6. Öka besökarens förtroende med tips och välkända betallösningar

Få besökaren att känna sig trygg med att handla från din webshop genom att erbjuda välkända betallösningar, personlig support och experttips om olika produkter. Använd också ett SSL-certifikat för att öka säkerheten för dina besökare och få en https-webbadress som indikerar att det är säkert att betala i din webshop. Läs mer om SSL/https hos Loopia »

7. Marknadsför din webshop på flera ställen

Under Black Friday kryllar webben av bra erbjudanden vilket ökar konkurrensen om utrymmet. Se därför till att marknadsföra dina erbjudanden i tid och i relevanta kanaler.

Inför och under Black Friday listas företagen med specialerbjudanden på olika rabattsidor som konsumenter använder för att hitta de allra bästa priserna. Ett tips är att ta kontakt med dessa sajter och be dem lägga till ditt erbjudande i listan så att det exponeras för alla som är på jakt efter bra Black Friday-erbjudanden.

8. Glöm inte Cyber Monday

Tre dagar efter Black Friday kommer Cyber Monday. Ännu en shoppingdag men med fullt fokus på e-handeln. Extra viktigt för dig som e-handlare att delta alltså.

Kom igång med din egen webshop

Låt dina e-handelsdrömmar gå i uppfyllelse och starta din egen webshop. Vi erbjuder flera e-handelslösningar där massor av designmallar, tillägg och extra funktioner ingår. Läs mer om våra e-handelslösningar »


Black Friday hela veckan hos LoopiaBlack Friday hela veckan med superpris på .SE-domäner

Just nu registrerar du fritt antal .SE-domäner hos oss för endast 5 kr/st! Passa på att registrera ditt företagsnamn, dina idéer och varumärken som domännamn innan någon annan hinner före. Sök efter lediga .SE-domäner » 

Erbjudandet gäller till och med 2016-11-26 och den första domänfakturan vid årlig betalning. Ordinarie pris på 139 kr/st gäller från år 2.

Dela: Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *