Få fler kunder att julhandla i din webbutik – 7 tips

7 tips för att få fler kunder att julhandla i din webbutik9 av 10 Internetanvändare har någon gång köpt en sak eller en tjänst på nätet, enligt rapporten Svenskarna och Internet från 2016. En stor del av shoppingen online sker runt jul, vilket ger dig som driver en webbutik ett riktigt guldläge under december månad. Ta del av våra knep nedan för att få fler kunder att julhandla i din webbutik.

1. Lyft fram ett gäng vassa julerbjudanden

Lyft fram dina starkaste julerbjudanden som presenteras på olika kreativa sätt, t ex en julkalender där varje lucka innehåller ett nytt erbjudande. Riktigt vassa erbjudanden får din webbutik att sticka ut från mängden, vilket är särskilt viktigt under julen då e-handeln är som störst och konkurrensen hårdnar.

Att leverera klapparna före jul vid beställning före ett visst datum är också ett starkt lockbete (så länge du kan hålla vad du lovar förstås).

Julkula med Loopia-logga2. Julpynta din webbutik

Lite rödgrön och glittrig webbdesign i kombination med dina julerbjudanden får dina julklappsletande besökare att känna att de hamnat rätt. Kom ihåg att också julpynta bilder och anpassa produkttexter (genom att t ex beskriva varför just denna produkt är en bra julklapp).

3. Mobilanpassa din webbutik och optimera köpupplevelsen

Allt fler söker, läser och shoppar på nätet från mobilen. Det gör det extra viktigt för dig som driver en webbutik att använda en mobilanpassad webbdesign som anpassar sig efter olika enheter, så att det blir så enkelt som möjligt för besökaren att handla.

Gå igenom din webbutik och se till att det går snabbt och enkelt att söka och hitta produkter, samt att webbutiken laddas snabbt. Julklappsletande besökare vill handla snabbt, enkelt och smidigt, så försök att minska webbutikens laddningstid så gott det bara går.

4. Få kunden att känna sig trygg med att handla hos dig

Erbjud välkända betallösningar, personlig support och experttips om olika produkter. Det får kunden att känna sig trygg med att handla från din webbutik. Även klassiska knep som att tipsa om relaterade produkter ökar tryggheten och förtroendet från besökaren.

Julklapp5. Julanpassa dina sökord och rankas högre i sökmotorer under julhandeln

Våra sökvanor ser lite annorlunda ut under julen och det kan därför vara bra att väva in typiskt “juliga” ord och fraser så som “julklappstips”, “julklapp till syster/bror”, etc i produkttexter och rubriker för bättre ranking i sökmotorer. Annonserar du i sökmotorer bör du även där se över dina annonser och anpassa dem efter julhandeln.

6. Se och lär från föregående år

Kika på statistiken från förra året och ta reda på vilka tidpunkter dina kunder handlade mest, vad de köpte och vilka erbjudanden de nappade på. Upprepa sedan det som fungerade väl.

7. Marknadsför din webbutik i flera olika kanaler

Ta reda på i vilka sociala medier din målgrupp befinner sig och marknadsför din webbutik och dina erbjudanden där. Tänk på att det är lättare att få befintliga kunder att handla igen än att värva helt nya kunder, och att en metod för att nå ut till nuvarande kunder kan vara att skicka nyhetsbrev via e-post. Läs mer om Loopias nyhetsbrevstjänst »

…glöm inte bort mellandagsrean!

Efter jul kommer mellandagsrean då många spenderar sina julklappspengar på allt mellan himmel och jord. Utgå ifrån dina tidigare julerbjudanden för att snabbt och enkelt sätta upp nya kampanjer som anpassas efter mellandagsrean.

God jul och lycka till önskar vi på Loopia!

https://blogg.loopia.se/2017/12/07/skriv-produktbeskrivningar-som-okar-forsaljningen-din-webshop/

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss