Förstasidan
 
RSS för bloggen
Svenska Loopia d.o.o i Serbien

Biljetter till Melodifestivalen -09

I morse när vi kom till kontoret var det flera som fått ett “nyhetsbrev” från bolaget TicketBrokers. Ett propert brev på korrekt svenska som tipsade om att man via deras hemsida melodifestivalen09.com kan köpa biljetter till nästa års upplaga av Melodifestivalen.

Som webbkille utan vetskap om att någon här skulle signat upp sig för utskick från ett bolag med det namnet, blir man genast fundersam på om det här kan tänkas vara ett spam eller ej. Allt ser snyggt ut, svenskan är okej, men varken brevet eller webbsidan har den där riktiga SVT-känslan över sig … och varför skulle de skicka ut massa oönskad reklam?

Dessutom blir man ännu mer förbryllad när man ser att brevet skickats ut från ett Telia-konto vilket kan tyckas rimligt (förvisso med en domän registrerad av ett bolag i Hong Kong), samtidigt som bolaget TicketBrokers inte finns hos varken Bolagsverket eller i telefonkatalogen.

Efter ett kort samtal till SVT och Live Nation (som sköter hela evenemanget) så fick vi våra misstankar besannade. Detta var givetvis spam och absolut inget som var sanktionerat av varken SVT eller Live Nation.

Så i sann public service-anda tänkte vi ta tillfället i akt och gå ut med en varning till er som fått följande brev – beställ inga biljetter på nedanstånde hemsida. Vänd er till Ticnet istället. Med största säkerhet försöker de lura er på julpengen – glöm inte att tipsa dina vänner och bekanta också så har du en chans att få riktiga julklappar även detta år.

6 kommentarer till » Biljetter till Melodifestivalen -09 «

Här har du den / dem.

Anders Nyman

Postat 2008-12-17 klockan 13:18

Bakom utskicket ligger samma personer som legat bakom flera domänbluffar mot företag – Sellnet, Domänregistreringar etc. Se http://www.cint.se/debatt//ShowPostFlat.aspx?PostID=113259

Nya SCAM-varningar | Internet Sweden tänker högt om domäner och annat

Postat 2008-12-17 klockan 15:47

[...] Det som var intressant att se är att exakt samma WHOIS-uppgifter finns för denna domän som för det nyligen uppmärksammade SCAM-försöket kring “Biljetter till Melodifestivalen -09″ och domänadressen http://www.melodifestivalen09.com  som tas upp bla på: http://www.cint.se/debatt/ShowPostFlat.aspx?PostID=113259 http://www.dnzup.se/skojare-scams/805-varning-foer-spammaren-scammaren-melodifestivalen09-com.html http://blogg.loopia.se/2008/12/17/biljetter-till-melodifestivalen-09/ [...]

Janne

Postat 2008-12-17 klockan 16:39

Jag fick också det här mejlet och det kändes direkt som ett oseriöst utskick på så vis att jag har ett större förtroende än så för både Ticnet och och SVT än att de skulle göra något liknande.

I övrigt så var det ju som sagt ett ordentligt försök. Hoppas nu att det inte är så många som går på det här. Vem vill gå på melodifestivalen ändå? Jimmy kanske? ;-)

En som vet....

Postat 2009-04-07 klockan 13:03

Bakom detta var skojar företaget Tailor Events…. som i sin tur hade ett avtal med Live Nation för att sälja VIP paket och biljetter till samtliga melodifestival tävlingar.

Steffe

Postat 2009-04-28 klockan 01:31

Vad grundar du att TAilor Events är ett skojar företag på?

En som vet

Postat 2009-06-06 klockan 20:49

Vad jag grubdar det på??? Jag var med i “projektet Melodifestivalen” på Tailor Evetns…. Mats Pettersson är en biljettskojare som kört detta, med en “målvakt” på Tailor Events

Lämna en kommentar

Fyll i nedanstående formulär för att lämna en kommentar.

  Visas ej.

Diners Club American Express Mastercard SecureCard VISA Verified by Visa