Svenska Google-chefens tips för att lyckas på nätet

Att hamna högt i sökresultaten hos Google och andra sökmotorer är helt avgörande för hur mycket trafik du får till din sajt. Men hur ska ditt företag gå tillväga för att komma högst upp på Google? Googles Sverigechef Stina Honkamaa ger i boken Mind Your Own Business tips för att lyckas på nätet, och här kan du läsa några av dem:

  1. Tänk på att din webbplats är mer än ett skyltfönster. Gör sajten levande, intressant, dynamisk och interaktiv så är den alltid relevant för din målgrupp och därmed också för Googles indexering.
  2. Håll koll på ditt varumärke, dina konkurrenter och din bransch genom Google Insights for search.
  3. Nöj dig aldrig med att bara ha en bra sajt – trafiken finns på sökmotorerna så lägg en del av investeringen på att köpa trafik från dessa.
  4. Se till att din sajt är snabb – sajter som laddar långsamt innebär att användarna tröttnar blixtsnabbt.
  5. Satsa på AdWords – det är det enklaste och billigaste sättet att garanterat hamna högt på Google. Utnyttja möjligheterna i AdWords till att anpassa kampanjer geografiskt och tidsmässigt så att du når din målgrupp. Glöm inte att också vara med i Googles innehållsnätverk för att också synas på andras webbplatser via AdSense.
  6. Använd dig av Googles gratisverktyg Analytics och Websiteoptimizer för att hålla koll på din sajt och hela tiden förbättra den.
  7. Lägg upp information om ditt företag på Google Maps. Det är gratis.
  8. Använd Google Apps för att kommunicera inom företaget, med partners och andra på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Det finns en gratisversion.
  9. Lägg upp dina instruktionsfilmer, reklamfilmer och annat material på YouTube. På så sätt sprider du ditt budskap gratis till en ännu bredare publik än vad du når via din egen sajt.
  10. Se till att ha en bra sökfunktion även på din egen sajt. Användarna lämnar en sajt efter väldigt kort tid om man inte direkt hittar det man söker.

Fler tips och viktiga råd från Stina Honkamaa hittar du i boken Mind Your Own Business – där 50 av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer ger sina viktigaste framgångstips. Kolla även gärna in Loopias skola i sökmotoroptimering för fler tips. Text: Mittföretag.com Vill du läsa fler avgörande tips om hur du klättrar på Googles listor, rekommenderar vi mittföretag.com. Klicka här!

Dela detta inlägg:

2 svar på “Svenska Google-chefens tips för att lyckas på nätet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss