Söker du finansiering till ditt Internetprojekt?

Projekt som har fått finansieringsgarantin märks med symbolen “Garanterad finansiering”

I år provar .SEs Internetfonden och Vinnova en ny metod för att dela ut medel till Internetrelaterade projekt. Konceptet bygger på att crowdfunding* används som en bärande del i urvalsprocessen.

Principen är enkel: ett medverkande projekt som möter kriterierna för deltagande och som uppnår 50 procent av sitt insamlingsmål i någon av de crowdfunding-plattformar som Internetfonden samarbetar med får en
 garanti om full finansiering. För att få garantin krävs också ett godkännande från .SEs expertgrupp vilket innebär en kvalitetsstämpel för projektet. Tanken är att öppet och transparent bidra till marknaden på ett sätt som alla vinner på.

Internetfonden vill genom detta pilotprojekt se om det går att attrahera nya typer av projekt och nå nya målgrupper.

I första fasen samarbetar Internetfonden med två svenska plattformar för crowdfunding: FundedByMe.com och younghive.se

Har du ett Internetrelaterat projekt du vill söka finansiering för? Gå in på fondenbloggen.iis.se och läs mer!

Håll också utkik efter Webbkomet 2012

Efter sommaren är det också dags att utse årets Webbkomet 2012 – årets bästa svenska webbprojekt. Webbkomet arrangeras av Loopia för att lyfta fram och främja Svenska Internetprojekt med målet att Sverige ska ha en fortsatt stark position på Internetkartan.

Förra årets vinnare iZettle har fortsatt att skörda framgång under det gångna året, och har blivit ytterligare en svensk Internetsuccé. Driver du ett Internetprojekt eller känner till ett projekt som du anser ska vinna? Missa inte nomineringsperioden för årets Webbkomet 2012 under augusti och september.

Vinnaren av Webbkomet 2012 får förutom den ack så viktiga uppmärksamheten även bl a 25 000 kr och en mycket fin entreprenörsutbildning värd ytterligare 29 000 kr.

Följ oss på bloggen, Facebook, Twitter, Google+ och Webbkomet.se så får du mer information när det börjar närma sig.

* = Crowdfunding är en metod för att finansiera ett projekt genom att vända sig till ett stort antal finansiärer som bidrar med en liten summa var. Läs mer om crowdfunding.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss