.SE hjälper Joomla-nybörjare

Nu när resterna av julskinkan och chokladaskarna tagit slut och vardagen är tillbaka så har det blivit dags att leva upp till nyårslöftet om att snickra ihop en sajt. Då passar det utmärkt att lära sig ett publiceringssystem som Joomla.

Näst efter WordPress så är Joomla det mest populära verktyget som installeras med vår One click installer. Det ger en större flexibilitet, men har också aningens högre tröskel för att komma igång. Därför är det alltid uppskattat med enkla kom-igång-guider som den vi tidigare lagt ut här på bloggen.

Nu har våra vänner på .SE tagit fram en lite mer utförlig guide som ska hjälpa nybörjaren igång. Även om guiden också tar upp hur du manuellt installerar Joomla, så gör du det enklast genom vår One click installer (för vad kan vara lättare än ETT klick ;-)).

Dela detta inlägg:

10 svar på “.SE hjälper Joomla-nybörjare

 1. Neh, jag försökte men fick 3 fel med tabeller, jce verkade installerad men den fungerar inte alls. Tyvärr är jag inte så teknisk!

 2. Hej Björn och Maria,

  Jag har fått JCE att fungera. Minns att det strulade men jag tror det var följande som måste fixas, se nadan, om jag inte minns fel. Missade själv att välja JCE som redigerare på användarnivå.

  •Go to Site->Global Configuration.
  •Select ’Editor – JCE 1.5.x’ from the ’Default WYSIWYG Editor’ select list.
  •Click ’Save’
  It may also be necessary to assign the editor as the default to each individual user.

  http://www.joomlacontenteditor.net/support/tutorials/installation/114-jce-editor-15x-manual-installation

  \Peter

 3. Hej Peter!
  Tack för hjälpen men det fungerar inte med min sida. När jag använder dessa inställningar får jag ingen editor alls. Jag tror att det gick någonting fel med min installation. Och på den fick jag 3 sql error meddelanden. Jag ska göra om.
  Tack,
  Marja

 4. jag har installerat jce på min lokal joomla och det gick bra och var lätt och göra. Men på loopia får jag fortfarande ett problem: meddeland med 3 sql tabell: unable to create plugins table, unable to create extensions table, unable to create Groups table. Jag tror att det har någonting att göra med sättet hur joomla läser sql tabeller med en loopia installation. Vet någon om hur jag kan lösa det? Mvh, Marja

 5. Hej

  Jag har precis installerat JCE 1.5 och fick samma fel. I mitt fall så var det rättigheterna i databasen som var problemet. Markera alla rättigheterna så fungerar det nog.

  //Carl-Henrik

 6. Hej Marja,

  Som Carl-Henrik skriver så är det troligtvis så att databas-användaren som skapas inte har rätt att skapa tabeller.

  Lösningen är (som Carl-Henrik också påpekar) att logga in i kundzonen och justera användarens rättigheter under ”Kontoinställningar –> MySQL-uppgifter.

 7. Hej! Jag har en fråga om massutskick av e-post med joomla. Jag har 40 registrerade användare och skickade ett nyhetsbrev till alla. Fick i Joomla ett meddelande att brev var skickat till 40 användare. Så det verkade ok. Men nu skickar många ett mejl att de inte fick nyhetsbrevet. Jag vet inte hur jag kan kolla ”skickat” filer från mejlen. Är det någonstans i joomla filer en outbox eller inbox så att jag kan kolla vad har hänt? Jag använder med loopia adressen info@vikersbygden.se
  Vet någon hur det funkar med ett mejl som får ett fel?
  Mvh,
  Marja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss