Loopiasponsrade Rönnby-Sanna rapporterar: Halvvägs och serieledare!

sanna_scheerSanna Scheer här, lagkapten i innebandylaget Rönnby Västerås IBK. Jag skulle vilja ge er en inblick så här långt i årets säsong och higlighta några saker.

Inför säsongen 2014/2015 gjordes en del värvningar för att stärka upp laget och skapa förutsättningar för att ta oss hela vägen till globen och ett nytt SM-guld. Så hur har det då gått? Just i skrivande stund så har vi spelat 13 av 26 seriematcher, dvs hälften. Av de så har vi vunnit 10, spelat 1 oavgjord och förlorat 2. Och med de resultaten har vi också erövrat förstaplatsen i tabellen! Så så här långt kan man väl säga att det har gått väldigt bra. Nyförvärven har kommit in bra i gruppen och hittat rätt på planen tillsammans med spelarna som varit med sedan tidigare.

Vi visade redan förra året att vi var att räkna med, dock hade vi inte lika bra placering i tabellen efter grundserien. Väl i slutspelet var vi svåra att möta och vi pressade Mora i semin som inte avgjordes förrän i femte och sista matchen till Moras favör.

Mer som har hänt under den här säsongen är att Sveriges herrlandslag vann VM-guld i Göteborg i december 2014. Det gjorde de efter att har vunnit mot Finland i en mycket spännande och tät finalmatch. Kul med VM på hemmaplan och fullt med svenska fans på läktarna! Grattis Sverige! Nästa gång är det VM för damerna och det kommer att spelas i Finland december 2015.

Nu blickar vi framåt och ser fram emot vårens alla matcher. Hälften kvar att spela och sedan väntar slutspelet. Slutspelet där allt kan hända. En säsong är lång och lagen pendlar upp och ned i tabellen under grundserien. De åtta bästa lagen går till slutspel och det är där det riktigt roliga börjar. En slutspelsmatch är alltid en slutspelsmatch. Närkamperna är tuffare, stämningen är hårdare mellan lagen på planen, viljan och uppoffringen når sitt max, och framför allt, vinnaren står kvar. Ska man vinna SM-guld så ska man vara riktigt bra men man ska också ha lite tur. Turen kommer när grundarbetet är väl utfört, alla vet vad de ska göra, när man vet vad man vill och har ett tydligt mål. Då sitter tajmingen, energin flödar och bollarna hamnar i nätet. Så frågan är om det handlar om tur, eller är det skicklighet?..

Jag vill återigen tacka Loopia som är med och stöttar mig och laget på resan mot vårt mål!

Vi ses i Kristiansborgshallen!

/Sanna Scheer, #3 Rönnby Västerås IBK

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss