Fredagspyssel, få in ditt Instagramflöde på din WordPress-sida

En av det senaste årets mest populära appar är den enkla fotoappen Instagramsom kombinerar sociala medier med snabbredigerade bilder. Fler och fler användare ansluter till appen dagligen och vi på Loopia Support får ofta frågan om hur man får in sitt Instagram-flöde på sin WordPress-sida.

Att göra så är tämligen enkelt (allt är relativt) och i det här exemplet så visar vi hur man gör det med WordPress-tillägget “Instagram for WordPress”

Det som krävs är en WordPressblogg, ett Instagramkonto och 15 minuter av din tid.

I det här exemplet så använder jag mig av den för stunden senaste versionen av WordPress som är 3.9.1 och temat Twenty Twelve 1.2.

Börja med att välja Tillägg–>Lägg till nytt” i din vänstermeny inne i WordPress administrationspanel. Sök upp tilägget genom att skriva “instagram for wordpress” i sökrutan.

wp-insta1

Installera sedan tillägget.

wp-insta2

Aktivera tillägget direkt för att göra det åtkomligt bland dina widgets.

wp-insta3

Gå sedan in under Utseende–>Widgets för att lägga till ditt instagramflöde på din sida. Bland dina tillgängliga widgets till vänster så ska du nu se “Instagram Widget” som du sedan kan dra till valfri panel beroende på vilket tema du har. I det här exemplet så lägger vi widgeten i sidopanelen till höger om din WordPress-sidas primära innehåll. Klicka sedan på “Setup Widget” för att ställa in vilket konto bilderna ska hämtas från.

wp-insta4

Du får nu frågan om du vill logga in i Instagram vilket du givetvis vill.

wp-insta5

Godkänn sedan att denna widget får åtkomst till ditt Instagramkonto genom att klicka på “Authorize”.

wp-insta6

Nu leds du tillbaka till din WordPress sida där du anger dina kontaktuppgifter och slutligen trycker på “Configure my widget” för att slutföra inställningarna.

wp-insta7

Nu kan du ange hur bilderna ska visas, du kan tex välja att bara visa dina egna Instagram-bilder men kan också välja att visa ditt flöde som då blir samtliga instagramkonton du följer. Du kan ange att visa dem som en grid eller en bild i taget osv.

Spara gärna om widgeten en extra gång och vänta sedan en liten stund efter första installationen så kommer nu ditt Instagramkonto att vara synbart på din WordPress-sida.

wp-insta8

Vår exempelsida med bilder från Loopias egna Instagram-konto “loopiaab” (följ oss gärna för behind the scenes bilder från LoopiaHQ)

“Tystnaden som uppstår när Mark Zuckerberg köper Instagram för 1 miljard dollar och sedan inser att han kan ladda ner det gratis på Appstore…”

Dela detta inlägg:

4 svar på “Fredagspyssel, få in ditt Instagramflöde på din WordPress-sida

 1. an ni inte uppdatera det här inlägget. Nu när man försöker installera den här så står det ”Important notice: Due to changes of the Instagram platform this plugin is no longer able to display Instagram content. For more information about the…”
  Samt ”Inte testat med din version av WordPress”

 2. Hej Johanna, ja mycket har förändrats sedan jag skrev detta blogginlägg för tre år sedan. Nu för tiden är det betydligt enklare att lägga in Instagram-flöden i sin WordPress. Vissa teman har det redan inbyggt och annars kan du tex använda detta plugin: https://wordpress.org/plugins/instagram-feed/ . Mvh Daniel Ö Loopia Support

 3. Hej,
  Hur får man in sitt instagramflöde på sin hemsida om man använder er tjänst Sitebuilder?

  Mvh,
  Carl

 4. Hej Carl,

  Det finns ingen skapad widget för detta ändamål i Loopia Sitebuilder men du kan prova widgeten ”Bädda in”/”HTML-kod” (beroende på vilken Sitebuilder du använder) och bädda in ditt Instagramflöde där.
  Ett annat alternativ är http://instafeedjs.com/, men då detta är ett externt verktyg kan vi inte verifiera hur det fungerar utan du behöver på egen hand testa om det fungerar så som du har tänkt dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss