Finalist #3 i Loopias reklamfilmstävling

Efter många om och men har Loopia-juryn enats om finalisterna i Loopias reklamfilmstävling och vi är nu halvvägs med att presentera dem.

Det har blivit dags att presentera den tredje finalisten i Loopias reklamfilmstävling, som är…

*trumvirvel*

…Bidrag nr 33 – “Checka in på Loopia” av Kaj Fogelberg och sonen Emil! Stort grattis, ert bidrag är ett av fem som har chansen att vinna en extrautrustad Audi A3.

Vi ställde några frågor till Emil. 

Gratulerar till finalplatsen! Hur känns det?  

Tack så mycket, det känns riktigt bra! Jag trodde faktiskt inte vi skulle ha mycket till chans att komma vidare med tanke på att vi var så sent ute med bidraget. Men vi har fått mycket bra respons och är väldigt nöjda med resultatet, det ligger många timmars arbete bakom det då vi både har gjort en jingel och reklamvideo i ett och samma paket!

Hur dök idén till bidraget upp?  

När jag beslutade mig för att ställa upp med ett bidrag så var den första idén att jag skulle bygga upp en 3D-miljö som var uppbyggd som en hotellreception. När 3D-miljön var färdig skrev jag ihop och spelade in en jingel. Därefter ringde jag en vän till mig som fick ställa upp och dansa lite roligt och stå för det humoristiska i bidraget – vilket han gjorde med bravur!

Hur skapade ni ert bidrag?

Jag och min pappa har hjälpts åt att skapa bidraget. Dom dansande karaktärerna är filmade framför en greenscreen, 3D-miljön är uppbyggd i After Effects och jinglen är inspelad i Vegas Pro. Ansiktena är ritade i Photoshop och munrörelserna är inspelade i efterhand och sedan synkade.

Vad sysslar ni med när ni inte skapar bidrag till reklamfilmstävlingar?  

När jag inte skapar bidrag till reklamfilmstävlingar så är jag musiker och videoproducent, jag åker runt mycket och gör videos till både mig själv och andra. Allt på egen hand, jag är självlärd och jobbar inte för något företag eller liknande.

Hur fick ni reda på att Loopia hade en reklamfilmstävling?  

Jag minns faktiskt inte riktigt hur jag fick nys om det, men jag är glad att jag fick nys om det!

Avslutningsvis… Om ni vinner bilen, var går den första bilturen?

Den första bilturen går hem, cirka 60 mil tillbaka till Landskrona. Därefter kommer den användas både till att köra mina barn till skolan och till kommande videoinspelningar.

Vi håller tummarna för Kaj och Emil och ser fram emot nästa veckas avslöjande av finalist #4. Vilket bidrag hoppas du på? Kika igenom alla bidrag i vår reklamfilmstävling på vår YouTube-kanal!

Är du nyfiken på vilka de övriga finalisterna är? Spana in dem här

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss