Året som gick och året som kommer

Vi lämnar nu ett fantastiskt händelserikt år bakom oss och kliver in i 2013. Därför känns det som ett bra tillfälle att göra en sammanfattning över vad som hänt under det gångna året, och samtidigt göra ett avstamp in i ett lika händelserikt kommande år… vi har ruggigt mycket bra grejer på gång för er kunder framöver ;).

Bygg en hemsida utan förkunskap med Loopia Sitebuilder

Sedan ett par veckor sedan ingår den supersmidiga Loopia Sitebuilder i alla våra webbhotellspaket. Detta gör att du helt utan förkunskaper kan bygga proffsiga och snygga sajter både enkelt om snabbt. För att slippa köpa grisen i säcken kan du självklart prova vår kostnadsfria demo även om du inte har ett webbhotellspaket ännu.

Tre webbhotellspaket

För första gången i Loopias 13-åriga historia lanserade vi under våren 2012 ett nytt webbhotellspaket, Företagspaketet Plus, där vi inkluderar Microsoft Office 365. Office 365 låter dig samarbeta med kollegor, kunder och partners genom att dela kalendrar och dokument i världens överlägset mest populära kontorssvit med bl a Word, Excel och Outlook.

Självklart kan du också skapa och redigera dokument direkt på webben om du inte har Office-programmen på din dator. Dessutom ingår ett smidigt och säkert konferenssystem för röst- och videosamtal samt chatt. Självklart går det även bra att köpa till Office 365-licenser till Privatpaketet och Företagspaketet direkt inifrån kundzonen.

Upp till 100 GB e-postutrymme ingår i våra paket

En av de vanligaste önskemålen från er kunder har varit mer utrymme för e-post och efter att ha gjort en mångmiljoninvestering i att byta ut hela vårt lagringssystem för e-post har vi nu gjort vi en rejäl ökning i alla våra webbhotellspaket till följande storlekar:

  • Privapaketet: 5 GB
  • Företagspaketet: 10 GB
  • Företagspaketet Plus: 100 GB

MS SQL-databas

För de som är vana att arbeta i Microsoft-miljö är ofta MS SQL det naturliga valet när det gäller att arbeta med databaser. Sedan mitten av 2012 ingår MS SQL-databaser i båda våra företagspaket (en respektive fem stycken). Självklart går det bra att köpa till MS SQL-databaser även till Privatpaketet om du önskar.

Årets Webbkomet blev Virtusize

För andra året i rad delade vi ut den prestigefulla utmärkelsen Webbkomet till årets bästa svenska webbprojekt. Precis som tidigare år nominerades massor av fantastiska och kreativa projekt under den öppna nomineringsperioden. Juryn, som även i år bestod av idel svenska Internetprofiler – Danny Aerts, VD på .SE, webbentreprenörerna Rebecka Lindhe och Jonas Lejon, Loopias VD Jimmie Eriksson och entreprenörden Sara Öhman – hade ett otroligt tufft jobb att utse de fem finalisterna och slutligen vinnaren.

Det projekt som till slut drog längsta stråt blev den fantasiska tjänsten Virtusize som förenklar för alla som handlar kläder online.

Läs mer om de fem finalisterna och kolla in filmen och bilderna från prisutdelningen.

…och du, håll ögonen öppna framåt våren för att inte missa att nominera ditt webbprojekt till Webbkomet 2013.

Mycket mer…

Självklart har det hänt mycket annat under året också, både hos oss, er kunder och runt om på Internet. Vi var till exempel tillbaka på mässan Eget Företag för att hjälpa företagare igång på Internet på ännu en mycket lyckad mässa. Vi sponsrade 24 hour business camp där vi också hade personal på plats för att hjälpa deltagarna med domännamn eller få upp sina projekt “live”. De kreativa Loopia-kunderna Peter Eriksson och Rasmus Andersson drog igång världens första analoga hemsida, ett projekt som fick otroligt mycket uppmärksamhet både här i Sverige och runt om i världen.

I år har Internetvärlden också fått uppleva två stora vinster (eller nederlag beroende på vilken sida man står på) då Adobe lagt ner utvecklingen av Flash för mobila enheter och Chrome har passerat Internet Explorer som världens största webbläsare.

Vi vet att vi verkligen är lååååångt ifrån att vara proffs på att producera filmer, men kan ändå inte låta bli att försöka skoja till det ibland på vår Youtube-kanal. Här är några av de alster vi lagt ut under året i samband med 1:a april, fotbolls em-kampanjen och vår sponsring av Rönnby Tigers:

Vad händer under 2013?

Vi har redan presenterat en del av de saker vi har på gång för 2013, som t ex att vi:

  • har ett stort projekt igång för att snabba upp era hemsidor där vi redan har gjort en mångmiljoninvestering i ett nytt lagringssystem som kommer att vara på plats under första delen av året.

  • håller på att bygga om Loopia.se, kundzonen och åf-zonen med så kallad reponsive web design för att våra tjänster ska vara lika smidiga att använda oavsett om du sitter vid en dator, smartphone eller surfplatta (läs även våra relaterade blogginlägg om att tänka på mobilanvändaren först och att skapa rätt innehåll på rätt sätt på din sajt, och följ oss i sociala medier för fler tips).
  • fortsätter växa så det knakar och därmed kommer att flytta till ett nytt betydligt rymligare kontor i början av året.
  • fortsätter göra förbättringar på vår webbmail.

…men utöver detta har vi många både intressanta och roliga nyheter på gång för er kunder som vi är övertygade om att ni kommer att älska lika mycket som vi :). Håll ögonen öppna här på bloggen, Facebook, Twitter eller Google+ för mer spännande info framöver.

Stort tack för 2012! Vi ser verkligen fram emot ett fantastiskt 2013 tillsammans med er kunder.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss