8 tips på vad du kan använda dina domännamn till

Ett domännamn är din alldeles egna adress på nätet och utgör en viktig del av din eller ditt företags identitet. Men vad kan du använda ditt domännamn till? Här får du 8 idéer som vi hoppas kan inspirera dig, oavsett om du är företagare eller privatperson!

1. Skapa en hemsida till ditt företag

Oavsett vilken typ av företag du driver eller hur stort ditt företag är finns det flera bra anledningar att skapa en företagshemsida. Framförallt kan vem som helst registrera ett ledigt domännamn. Genom att registrera ditt företagsnamn och andra ord som är intressanta för din verksamhet skyddar du ditt varumärke på nätet.

2. Skapa proffsiga e-postadresser

En proffsig e-postadress, som till exempel förnamn.efternamn@dittföretagsnamn.se, utstrålar mer trovärdighet än en vanlig Gmail- eller Hotmail-adress. Läs mer om varför du borde skaffa en proffsig e-postadress.

3. Skapa en webbshop

Trycker du egna T-shirts eller målar egna tavlor? Oavsett vad du kan vilja tänkas sälja online gör du det enkelt med en egen webbshop!

4. Skapa ett CV online eller länka till din LinkedIn

Med en personlig domän, som till exempel dittnamn.se, skapar du enkelt ditt egna visitkort online. Oavsett om du väljer att använda hemsidan som ett CV eller länkar vidare till din LinkedIn-profil är det ett proffsigt och kreativt sätt att sticka ut ur mängden när du söker jobb!

5. Skapa en bröllopssida med information

Ska du gifta dig? Grattis! Varför inte skapa en hemsida med all information gästerna kan behöva om de stundande festligheterna? Lägg ut din önskelista, inbjudan och annan information om bröllopsdagen så kan alla inbjudna gäster enkelt ta del av den.

6. Skapa en egen kampanjsida för att lyfta fram kampanjer

Är det dags för kampanj? Då kan du skapa en egen domän för kampanjen! Använd domännamnet i banners, annonser och så vidare, istället för att hänvisa till en undersida på din primära hemsida.

7. Sätt upp en spelsida för ett roligt spel du har skapat

Om du har skapat ett roligt spel kan du använda ditt domännamn för att lägga upp spelet på nätet. Därefter är det bara att skicka länken vidare till vänner och bekanta! Spana gärna in Loopias populära superhjältespel Flappy Hero.

8. Skapa en reseguide som inspirerar andra ressugna

Varför inte dela med dig av dina allra bästa resetips i text- och bildform? Då kan du inspirera andra som är sugna på att resa bort!

Registrera ditt egna domännamn idag!


Läs mer om domännamn:

Dela detta inlägg:

Ett svar på “8 tips på vad du kan använda dina domännamn till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss