Proffsig e-post eller gratis e-post? Här är 5 skäl att välja en proffsig variant

E-post är den kommunikationstjänsten på internet som praktiskt taget alla använder, enligt rapporten Svenskarna och Internet. Det visar hur viktigt det är för dig som företagare att ha en fungerande e-postadress väl synlig för dina kunder på din hemsida, webbutik, sociala medier och även tryckmaterial såsom visitkort och broschyrer.

Och inte minst; att ha en e-postadress som upplevs professionell. Här nedan listar vi fem fördelar med att ha en proffsig e-postadress framför en gratisvariant.

Fem fördelar med en proffsig e-postadress

1. Ditt företags trovärdighet ökar

Mail från en e-postadress som innehåller ditt eget domännamn har större chans att få svar än ett mail som kommer från en Hotmail- eller Gmail-adress.

Se till exempel skillnaden mellan dittföretagsnamn@gmail.com och info@dittföretagsnamn.se. Den domänbaserade e-postadressen får ditt företag att se seriöst och trovärdigt ut vilket ökar chansen för att nuvarande och blivande kunder väljer att (och vågar) göra affärer med dig. Gratisvarianten kan snarare få företaget att framstå som oseriöst, tillfälligt eller till och med bluffaktigt vilket kan göra att kunden inte ens öppnar mailet.

2. Dina kunder känner sig trygga

Proffsiga e-postadresser för olika avdelningar på ditt företag (t ex support@dittföretagsnamn.se eller ekonomi@dittföretagsnamn.se) gör det lättare för kunder att känna igen ditt företag när du kontaktar dem via e-post om olika typer av ärenden. Det får kunden att snabbt känna sig trygg med att öppna, läsa och svara på mailet.

3. Ditt företag marknadsförs varje gång du skickar ett mail

Använder du en domänbaserad e-postadress som innehåller ditt företagsnamn (t ex info@dittföretagsnamn.se) exponeras ditt företagsnamn i varje mail du skickar.

Låter du dessutom ditt domännamn överensstämma med ditt företagsnamn exponeras även adressen till din hemsida i varje mail. Det stärker ditt varumärke då mottagaren gång på gång påminns om dig och efter bara några mail från dig finns det en mycket stor chans att kunden har dig i åtanke när det är dags för nästa köp.

4. Ditt arbete effektiviseras

Skapar du e-postadresser till dina kollegor och för olika avdelningar (t ex anna@dittföretagsnamn.se och ekonomi@dittföretagsnamn.se) kan du enkelt få rätt mail att hamna i rätt inkorg på en gång utan att behöva sortera och/eller vidarebefordra mailen. Det kan effektivisera ditt arbete och får dessutom ditt företag att uppfattas som större.

5. Risken att dina mail klassas som spam minskar

Många kunder bestämmer varje mails öde bara genom att läsa avsändaradressen. Använder du då en oseriös e-postadress är risken större att mottagaren markerar ditt mail som skräppost eller att mottagarens internetleverantör flaggar din e-postadress som spam. Då kan många av dina framtida mail fastna i mottagarens spamfilter och aldrig nå fram till mottagarens inkorg.

Så skaffar du proffsiga e-postadresser hos Loopia

  1. Registrera en domän på loopia.se. Tips! Välj ett domännamn som överensstämmer med ditt företagsnamn.
  2. Beställ ett e-postpaket eller webbhotellspaket på loopia.se.
  3. Logga in och välj “Skapa en e-postadress” i huvudmenyn. Följ sedan guiden för att skapa proffsiga e-postadresser.

Svårt att komma på ett domännamn? Här är 3 tips

  1. Låt domännamnet överensstämma med företagsnamnet för att minska förvirring och göra det lättare för nuvarande och blivande kunder att hitta dig på webben.
  2. Välj ett domännamn som är enkelt, tydligt, lätt att komma ihåg, uttalas så som det skrivs och som representerar din verksamhet på ett tydligt sätt.
  3. Komplettera med vanliga felstavningar, fler toppdomäner samt med och utan specialtecken för att fånga upp så mycket trafik som möjligt till din hemsida. 

Läs fler tips inför valet av ditt domännamn här »

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss