5 anledningar till varför ditt företag behöver en hemsida – oavsett storlek

Därför ditt företag behöver en hemsida - oavsett storlek
Alla företag som vill ha kunder måste finnas på webben. Det menar Norid, och vi på Loopia kan inte annat än hålla med.

Idag söker majoriteten av svenska konsumenter i första hand på Internet efter produkter och tjänster, enligt en undersökning gjord av Visma Spcs. Det gäller både yngre och äldre generationer vilket visar att du som företagare behöver både finnas och synas på webben med en hemsida för att inte gå miste om blivande kunder. Läs 5 ytterligare anledningar till varför ditt företag behöver en hemsida – oavsett företagets storlek.

1. Dina kunder hittar dig enklare på webben

Idag söks det regelbundet på webben efter tips, råd, recensioner, etc för att hitta de allra bästa alternativen på marknaden och för att lära sig mer om de olika produkter och tjänster som erbjuds. Genom att fylla din hemsida med matig och relevant information, värdefulla tips och råd och utförliga produktbeskrivningar kan du fånga upp potentiella kunder till din hemsida via sökmotorer – i många fall till och med utan extra kostnader.

Tänk på att även om du driver en liten, lokal butik är det viktigt att det går att hitta dig på webben. Tänk dig själv, skulle du anlita en fönsterputsare eller bilmekaniker som du inte kunnat hitta någon som helst information om online – om du nu ens skulle lyckas hitta att de fanns över huvud taget?

2. Du är tillgänglig dygnet runt

Att låta ditt företag synas på Internet gör ditt företag tillgängligt för i princip vem som helst, var som helst, när som helst. Driver du ett mindre företag kanske du inte har resurser nog för att erbjuda generösa öppettider som passar dina kunders scheman. Att då finnas och erbjuda information och kontakt via din hemsida på webben öppnar upp för fler kontakter och kunder i och med att det då inte behöver tas någon hänsyn till öppettider. Det är ett kostnadseffektivt sätt för dig som företagare att hitta nya kunder och samtidigt stärka relationen till dina nuvarande.

Så får du fler kunder med hjälp av webben

Ladda ner e-bok (gratis)

3. En hemsida kostar inte mycket mot vad det kan ge dig

En grundläggande hemsida med tillhörande webbhotell och domännamn kostar inte många kronor. Ofta ingår flera hemsidesverktyg, webbutikslösningar och fri support i webbhotellspaketet, vilket ger dig möjlighet att skapa en enklare hemsida helt på egen hand utan att behöva anlita någon för jobbet.

Det ger dig också möjlighet att analysera de produkter och tjänster du erbjuder genom att kartlägga dina besökares beteende på din hemsida/webbutik. Vilka julklappar säljer bäst? Vilka slags produkter köps mest under våren? Är det lätt att hitta den information jag söker eller saknas det information om något?

4. Att synas på webben stärker ditt varumärke

Idag diskuteras allt på webben, även ditt varumärke. Det recenseras, betygsätts och ifrågasätts ofta helt öppet på Twitter och olika diskussionsforum eller recensionssajter. Med en egen hemsida får du kontroll över vilken information som syns på webben för ditt varumärke och företag samtidigt som du förser potentiella kunder med uppdaterat och relevant innehåll.

5. Sociala medier fungerar bäst som komplement till hemsidan

Sist men inte minst: Sociala medier är viktigt för din verksamhet – men inte tillräckligt. Exempelvis Facebook kan kännas som en enkel lösning då det i princip bara är att skapa ett konto för att komma igång med sin marknadsföring på webben. Det många dock inte känner till är att synligheten för Facebook-inlägg blir allt lägre om du inte väljer att betala och boosta dem. För att din information inte ska försvinna i mängden är det därför viktigt att använda sociala medier som komplement med främsta syftet att dra trafik till din hemsida.

Läs mer om varför du som företagare behöver både en hemsida och en Facebook-sida »

Kom igång med en hemsida till företaget med Loopia SitebuilderKom igång med en hemsida till företaget

Vi på Loopia erbjuder en rad olika hemsidesverktyg som passar olika mål, behov och kunskaper. Välj bland välkända verktyg som WordPress och Joomla! eller vårt eget superenkla verktyg Loopia Sitebuilder (där du skapar en hemsida på en förmiddag helt utan förkunskaper). Spana in våra hemsidesverktyg »

 

Dela detta inlägg:

3 svar på ”5 anledningar till varför ditt företag behöver en hemsida – oavsett storlek

  1. Hej Kristian, kul att du gillade inlägget! Ibland kan det ta en stund från att du klickar på länken tills dess att fältet där du fyller i din e-postadress dyker upp. Prova gärna igen, och kontakta marknad@loopia.se om problemet kvarstår så skickar jag e-boken till din e-postadress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss