Wrestlingklubben valde Loopia för att marknadsföra sitt action-spektakel

wrestling-logoEn kombination av halsbrytande action och den mest lömska såpoperan i världen – så beskrivs wrestling av grundaren till Sthlm Wrestling, Christoffer Sahlgren. Högaktuella med turnéshowen “See it live” intar wrestling-klubben stad efter stad med fullsatt publik. Inför turnépremiären lanserades sajten seeitlive.se för att marknadsföra turnén.

Vi har återigen stött på en av alla fantastiska Loopia-kunder som med webben till sin hjälp fått fart på sin verksamhet. Vi vill självklart lyfta fram dessa kunder och låta dem dela med sig av sina erfarenheter till andra som också vill komma igång på nätet. Vi tog ett snack med Christoffer, läs intervjun nedan.

wrestling-3
Foto: Fredrik Streiffert

Hej Christoffer! Hur skulle du beskriva wrestling?

På vår sajt skriver vi ”Wrestling är ett fantastiskt skådespel, en kombination av halsbrytande action och den mest lömska såpoperan i världen: Ett action-spektakel som bara finns till för att underhålla publiken”. Mer sant kan det inte bli!

Hur startades wrestling-showen “See it live”?

Vi startade i Göteborg år 2003 på en svartklubb i hamnen under namnet GBG wrestling, med madrasser på golvet och en upptejpad ring. Första kvällen hade vi fullsatt och den andra kvällen ringlade kön runt huset. Efter två månader köpte vi en riktig brottarring och flyttade till Stora teatern i Göteborg.

Vad har hänt sedan dess?

Vår klubb knoppade av sig till Malmö och växte därefter till Halmstad. Något år efter det flyttade jag till Stockholm och startade då Sthlm Wrestling. Vi drar fullt hus i dessa städer nästan varje gång vi kör!

Vilka är ni som arbetar med turnéshowen?

Vi är en samlad kraft med folk från Sveriges alla wrestling-förbund med på ett hörn.

wrestling-2
Foto: Fredrik Streiffert

Hur marknadsför ni er verksamhet och era evenemang?

Vi kör annonsering med hjälp av Annonsdax och affischer. Vi kör också en del på Facebook. För andra sidor har det fungerat bra, men för just See It Live har det inte fungerat alls. Det är något med deras algoritmer som inte fungerar som det ska.

Varför valde ni att skapa hemsidan seeitlive.se?

Vi startade sajten för att marknadsföra turnéen och skapa en rikstäckande promotion.

Hur tänker ni kring hemsidans layout?

Syftet med sajten är att locka folk till att klicka på reklamfilmen på sajten och titta lite på porträtten. Tyvärr tycks inte bildtexterna synas, vilket vi jobbar på för fullt. Vi har dock fullt upp med turnépremiär nu, så det får vänta. Men vem behöver bokstäver när man kan beskåda livfarliga dödsmaskiner, muskelberg, lönnmördare och psykotiska managers?

Hur tänkte ni när ni valde domännamnet seeitlive.se?

Hela förbundet heter SEE IT LIVE så domännamnet blir en call-to-action samtidigt som det låter bra. ”See” som i ”beskåda”, ”möta”  och ”uppleva” och inte “watch” som för oss känns mer passivt. I wrestling har du kul när du sitter i publiken.

”Domännamnet seeitlive.se blir en call-to-action samtidigt som det låter bra.”

Varför valde ni Loopia som webbhotell?

Vi kände inte att vi fick gehör för våra planer hos vår förra leverantör men togs emot med öppna armar på Loopia, vilket gjorde valet enkelt.

Ni använder WordPress för er sajt, hur upplever ni att det fungerar genom Loopia?

Bara fint! Allt förutom hur 17 vi får fram bildtexten när vi gör ett bildgalleri… 😉

wrestling-3
Foto: Fredrik Streiffert

Har ni något tips till andra som vill komma igång med en egen sajt?

Ha en klar, enkel idé om ditt grafiska gränssnitt. Less is more, som man brukar säga.

Hur ser framtiden ut för Sthlm Wrestling och See It Live?

Fler städer, mer wrestling, mer glädje och mer galenskap! Nästa stopp är faktiskt i Västerås, Loopias hemstad, den 16 april för ännu en spektakulär show. Vi kör 2 för 1 i dörren, så ta med dig en kompis på lördag. Det här får ni inte missa!

Vi önskar Christoffer och resten av gänget bakom ”See it live” ett stort lycka till med turnén!

Har du också något spännande projekt eller någon häftig verksamhet vars hemsida ligger hos Loopia? Kontakta marknad@loopia.se och beskriv projektet/verksamheten så kanske du också dyker upp i vår blogg framöver.

Vill du komma igång med din egen hemsida?

Beställ domännamn, webbhotell och något av våra hemsidesverktyg och/eller e-handelslösningar – så kommer du igång snabbt och enkelt.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss