Webbkometjuryn: Rebecka Lindhe

Nu är det dags att presentera ytterligare en av jurymedlemmarna i Årets webbkomet lite närmare. Den här gången pratar vi med internetentreprenören Rebecka Lindhe som driver webbtjänsten Garantikoll.sedär du kan samla alla dina kvitton på nätet direkt via mobiltelefonen.Vinnaren av Årets webbkomet 2011 kammar hem 25 000 kr, entreprenörsutbildningen Academy of Excellence (värd 29 000 kr) och självklart en massa viktig uppmärksamhet, så missa inte att nominera ditt projekt.Nåväl, över till Rebecka…

Vad gör du om dagarna när du inte bedömer nominerade bidrag i Årets webbkomet-juryn?

När jag inte bedömmer nominerade bidrag så gör jag det som en entreprenör gör bäst, nämligen jobbar. 😉 Jag driver tjänsten Garantikoll.se som hjälper dig att lagra dina kvitton digitalt redan i butiken. Utöver det så arbetar jag på ett par andra sajter och tjänster som jag kommer att lansera inom kort och försöker däremellan balansera upp det varagliga livet. Helst spenderar jag kvällarna med en löptur i skogen, ett par mil på cykeln eller att fightas på fotbollsplanen.

Varför passar du bra som jurymedlem i Årets webbkomet?

Jag passar alldeles utmärkt för att jag är en ung och kreativ idéspruta. Jag har erfarenhet av att starta upp en internettjänst och all problematik runt att driva och få fram en fungerande tjänst med små medel. Jag är dessutom tjej i en i övrigt mansdomminerad jury 😉

Varför tror du ett så litet land som Sverige ligger bakom flera internationellt lyckade webbprojekt som t ex Skype och Spotify?

Jag tror att vi ligger bakom dessa storheter för att vi har ett väldigt förmånligt entreprenörs-land. Helt enkelt ett fantastiskt företagsklimat. Vi har hur mycket möjligheter som helst att driva igång och starta upp företag i Sverige. Vi har bra utbildningar som vi inte behöver betala för, vi har mycket kunskap och ser möjligheterna att ta över världen. Lite ”kan de, kan jag” -syndromen. Vi är uppväxta med datorn i knät och uppmuntras till entreprenörskap redan i lågstadiet. Vi läser dessutom om alla internetframgångar i media och ser då själva möjligheterna.

Vilka trender ser du i vår framtida användning av Internet?

Knepig fråga. Personligen tror jag att vi kommer se ännu mer av video och rörlig bild. Människor kommer förmodligen hänga ut ännu mer av sina liv. Man kommer bli ärligare och mer öppen. Jag tror att det privata kommer att vara offentligt. Allt vi gör kommer att redovisas. Inom det närmaste åren kommer vi få uppleva det ärliga internet. Dock vill vi som användare ha möjligheten att begränsa oss och välja själva. Därför tror jag också att det kommer att komma fler tjänster såsom Facebook, hur eller vad vet jag inte, men vi vet alla, att vi helst vill veta precis hur och vad andra gör. GPS-kordinater kommer ge oss möjligheter men i just dessa lägen vill vi också ha möjligheten att välja själva vad som ska synas och vem som ska se oss. Vi är nyfikna och avundas människor som har det bättre. Säkerligen kommer det bli ännu mer fokus på att driva sajter för att du vill snoka i andras (privat)liv. Har min granne det då ska jag ha det med.

Vilka webb-/onlinetjänster använder du mest i dagsläget?

Jag är en Facebook-junkie, bloggoholic, twitternörd, modeoffer och lyssnar mestadels på Spotify. Jag använder såklart också min egen tjänst Garantikoll.se.

Vad kommer att fånga ditt intresse bland de nominerade?

Det som kommer fånga mitt intresse är helt klart de idér som imponerar på mig, de sajter som känns helt självklara och ”varför i hela friden kom inte jag på det”-idér. Jag är lite av en idéjunkie och sprutar ut flera sajtidér varje dag och letar alltid efter ”the one”. De som briljera med galna användarantal, sidvisningar, omsättning eller bara är helt klockrena, de kommer att få min röst. Jag har en förkärlek för modesajter.

Vilka tips kan du ge till de som vill starta ett nytt webbprojekt men som ännu inte kommit igång?

Jag vill tipsa om att det aldrig finns en bra tid att börja, så börja nu. NU! På en gång. Det är bara att sätta igång. Har du väl tagit det första steget, exempelvis att registrera domän, så är det bara att tuta och köra sen. Det är bara att sätta sig ner och göra. Börja!

Det kan också vara bra att tänka vad är det värsta som kan hända och inse hur ofarligt det är. Då är det förmodligen bara att börja om, eller göra nått annat. Inte hela världen.

Jag brukar tänka ”kan de kan jag”. Så kan Google erövra världen så kan jag det med. Alla är vi osäkra och vi tappar motivationen ibland men det är bara att tuta och köra och se vad som händer.

Följ oss här på bloggen, Facebook eller Twitter för att inte missa när vi presenterar nästa jurymedlem.

 

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Webbkometjuryn: Rebecka Lindhe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss