Webbkometjuryn: Rebecka Lindhe, Garantikoll.se

Internetentreprenören Rebecka Lindhe är nästa jurymedlem i Webbkomet vi presenterar här på bloggen. Rebecka Lindhe driver bl a webbtjänsten Garantikoll.se där du kan samla alla dina kvitton på nätet direkt via mobiltelefonen.

Vinnaren av Webbkomet 2012 kammar hem 25 000 kr, entreprenörsutbildningen Academy of Excellence (värd 30 000 kr), en fet Google Adwords-check och självklart en massa viktig uppmärksamhet. Så missa inte att nominera ditt projekt på webbkomet.se.

Vad gör du om dagarna när du inte granskar och bedömer bidrag i Webbkomet 2012?

När jag inte bedömer nominerade bidrag i Webbkomet så driver jag tjänsten Garantikoll.se som hjälper dig att lagra dina kvitton digitalt redan i butiken med hjälp av din iPhone. Vi kommer efter sommaren att lansera en helt ny sajt så stay tuned 😉

Jag har under det gångna året dessutom smyg-lanserat en sida som heter FejkÄrFult  som är en sajt där jag vill sprida kunskap om att det är fult att bära fejk och replikaprodukter. Jag vill också berätta varför det är fel att köpa och bära fejk och vilka konsekvenser det har. Jag hoppas kunna lansera den internationella domänen spotafakebag.com till hösten.

Utöver det så arbetar jag som marknadskommunikatör och affärsutvecklare på en webbyrå i Växjö som heter Useful Innovation. Mitt senaste fritidsprojekt är att träna inför Triathlon och jag genomförde mitt allra första i somras. Riktigt roligt! När jag väl är ledig kan jag också tänka mig att träffa nya människor, skratta, resa och ha allmänt roligt!

Varför passar du bra som jurymedlem i Webbkomet 2012?

Jag passar som jurymedlem för att jag är en riktig entreprenör. Jag har alltid en miljon idéer och har erfarenhet av att starta upp och driva internetbaserade tjänster och sajter. Jag är dessutom en riktig fena på att driva och få fram en fungerande tjänst med små medel. Att vara lite yngre än de andra kan dessutom vara ett bra tillägg.

Vilka webb/Internettjänster som finns idag skulle du inte kunna vara utan?

Jag skulle aldrig klara mig utan Twitter, Spotify, Runkeeper, Facebook, Garantikoll, Instagram, WordPress och Google. Fantastiska tjänster och sajter hela bunten!

Vad kommer att fånga ditt intresse bland de nominerade?

Jag gillar bidrag som är annorlunda, där man har tänkt till. Det får gärna vara lite galna och knäppa saker. Jag gillar sidor som är väldigt nischade och som kanske har en ganska liten målgrupp men en väldigt hängiven sådan. Jag gillar också tanken på sajter som sätter igång hjärnan, där man själv ser ett behov. Helt enkelt en tjänst eller sajt som man själv kan tänkas att använda.

Sen måste jag faktiskt repetera det jag sa förra året – Det som kommer fånga mitt intresse är helt klart de idéer som imponerar på mig, de sajter som känns helt självklara och “varför i hela friden kom inte jag på det”-idéer. Jag är lite av en idéjunkie och sprutar ut flera sajtidér varje dag och letar alltid efter “the one”. De som briljera med galna användarantal, sidvisningar, omsättning eller bara är helt klockrena, de kommer att få min röst. Jag har dessutom en förkärlek för modesajter.

Vilka tips vill du ge alla som vill starta en internettjänst men som inte kommit igång ännu?

Mitt första tips är att bara sätta igång. Gör det NU, det är ingen ide att vänta. Jag vet att du säkert ser en massa problem men klyschigt nog så finns det också en massa lösningar. Försök att se dem istället! Lite pengar behöver inte begränsa dig, gör det till en sport att klara dig med så lite som möjligt.

Mitt andra tips är att börja med någonting litet, ditt projekt eller din sajt kommer aldrig att vara perfekt. Den kommer aldrig att blir helt klar – släpp någonting och bygg istället vidare på den senare. Få lite feedback av dina kunder och användare och gör om där efter. Att lägga ner en massa tid och pengar på någonting som användaren kanske ändå inte vill ha i slutändan är bara dumt. Ett bra ordspråk för det här är ”Good enough is fine”!

Mitt tredje tips är att läsa böcker, lyssna på människor och var kunskapstörstig. Ge av dig själv och nätverka mycket.

Mitt fjärde och sista tips är att fundera på vad som är det absolut värsta som kan hända? Svaret är oftast inte så farligt. Jag lovar att du kan, kan jag så kan du!

Vad tror du nästa stora trend i vårt Internetanvändande kommer att vara?

Knepig fråga. Jag måste nog ändå fortsätta lite på spåret från förra året, jag tror nämligen fortfarande att vi kommer se ännu mer av video och rörlig bild. Vi gillar att se hur andra människor har det, speciellt i bloggvärlden. Att övergå till video och rörlig bild tror jag fortfarande är framtiden.

Följ oss här på bloggen, Facebook, Twitter och Google+ för att inte missa när vi presenterar nästa jurymedlem.

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Webbkometjuryn: Rebecka Lindhe, Garantikoll.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss