Snabbare sajter och färre spam

Som vi tidigare berättat gör vi löpande undersökningar bland er kunder för att se vilka delar av våra tjänster ni vill att vi förbättrar. Innan sommaren bytte bl a vi ut vårt e-postsystem och utökade med dubbla offsite-backuper då den vanligaste önskningen var ett stabilare e-postsystem.

De vanligaste förfrågningarna nu är snabbare sajter och mindre antal spam. Därför pågår ett stort projekt för att arbeta bort de flaskhalsar som kan påverka prestandan på era sajter. Det innebär allt från mindre förändringar och optimeringar till en multimiljoninvestering i ett nytt kraftfullt lagringssystem med dubbla offsite backuper för webbsidor som kommer att vara på plats under vintern.

Vad det gäller spam så investerar vi där i både bättre mjukvara samt kraftfullare hårdvara för att hantera den ökande mängden spam som vi upplevt sedan en tid tillbaka.

Följ oss på bloggen, Twitter, Facebook eller Google+ för löpande rapporter om hur arbetet med dessa delar går.

Vi vill återigen skicka ett stort tack till er som tar er tid att svara på de enkäter vi skickar ut då dessa ligger som grund till det förbättringsarbete vi utför.

/Jimmie Eriksson, VD Loopia AB

Dela detta inlägg:

14 svar på “Snabbare sajter och färre spam

 1. Spam är ingen förkortning och ska därför inte skrivas med stora bokstäver. Men mindre spam låter bra 😉

 2. Hej Marcus,

  Som vi nämner har vi gjort en multimiljoninvestering i ett nytt lagringssystem som kommer att vara på plats under vintern. Utöver det arbetar vi med en mängd olika delar, bl a att optimera våra miljöer ytterligare för de vanligaste publiceringssystemen. Följ oss på Facebook, Twitter, Google+ och här på bloggen för mer information framöver.

  Vi ser också just nu över ASP.NET MVC, så även här är tipset att hålla ögonen öppna i de kanaler som nämns ovan för mer information.

 3. Spam är ju en plåga för oss alla, så beskriv gärna hur ni tänker förbättra filtren.

 4. Hej Per,

  Vi arbetar på flera fronter för att minska antalet spam. Både med kraftfullare hårdvara och mer sofistikerad mjukvara i ett extra antispam-lager som t ex gör en bättre analys av klienten eller servern som försöker skicka mailet. Arbetet fortsätter och ytterligare förbättringar sker löpande.

 5. Men om jag önskar mer spam – och vill ta del av alla erbjudanden och tiggeri-brev. Hur ska jag ta del av den informationen? Jag vill gärna inte gå miste om… eller vad är det jag säger. Kill Sir Spamalot!

  Kör på – planerad downtime är av godo när det betalas tillbaks i speed & less spam.

 6. Innebär denna migrering att olika PHP-funktioner eller bibliotek kommer försvinna/förändras, så att mina kunders hemsidor slutar fungera? Eller att kontrollpanelen förändras till det sämre?

  Har varit med om det på andra webbhotell tidigare, och alltid valt Loopia i första hand eftersom att era tjänster (och er support) funkar överlägset bäst.

  Kort sagt vill jag helst inte se att kontrollpanelen förändras ett dugg – den är helt perfekt som den är 🙂

 7. Hej Per.

  Du kommer inte att märka någon förändring överhuvudtaget förutom att dina och dina kunders sajter kommer att ligga på ett betydligt kraftigare lagringssystem :).

 8. I dagsläget kan du inte konfigurera spam-filtren mer än att bestämma vad som ska hända med mail som anses vara spam. Detta är dock något vi tittar på för framtida uppdateringar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss