Smek Google medhårs – vidarebefordra med “301”

Det är vanligt att en domän vidarebefordras till en annan plats, t ex om du har fler stavningar du vill peka till samma huvuddomän, eller om du vill byta huvuddomän. För att inte påverka din placering på sökmotorernas ranking är det viktigt att göra vidarebefordringen på rätt sätt, annars kommer Google & Co att ge dig onda ögat och sänka din upparbetade placering i sökresultaten. 

Om du använt en domän som huvuddomän under en längre tid så har du säkert samlat på dig ett stort antal inlänkar från andra sajter. Detta värderas högt av sökmotorerna, och ger dig bättre placering i sökresulteten. Gör du en felaktig vidarebefordring tappar du den länkkraft du har samlat på dig.

Den metod du ska använda vid vidarebefordring för att stryka sökmotorerna medhårs och undvika förlorad sökmotorranking heter “301 redirect”, men kallas också “permanent vidarebefordring”. Eftersom sökmotorerna kan se att vidarebefordringen är permanent innebär det också att du plockar med dig länkkraften från det hänvisande domännamnet till det du pekar mot.

I vår kunskapsdatabas finns instruktioner för hur du genomför en 301 redirect

Dela detta inlägg:

8 svar på “Smek Google medhårs – vidarebefordra med “301”

  1. Detta är känt att fungera till en början men efter ett tag så slutar länkkraften skickas vidare.

  2. Saknar någon kommentar om hur en vidarebefordring via Loopias kundzon hanteras om man pekar till annan domän under domäninställningar. Det borde väl rimligtvis ske enligt ovan? Eller?

  3. Alla redirects förstör ditt SEO-arbete. Ändrar du domännamn så är det kört. Jag vet detta av lång erfarenhet i flera av mins sajter.

  4. Hej Joakim,

    Vidareberfodring via kundzonen använder inte 301 i dagsläget. Har du ett webbhotellskonto kan du däremot göra den typen av vidareberfodring enligt ovan.

  5. Har pratat tidigare med Loopia att få in 301 redirects direkt i kundzonen. Idag får man en 302 temporarly moved om man använder redirects direkt i kundzonen (utan att lägga in filer och böka)
    Vore ju väldigt nice om det blev 301 istället, eller om någon verkligen bryr sig om att använda 302, att man får välja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss