Sista finalisten i Webbkomet 2012 är Virtusize

Om drygt en vecka avslöjar Webbkomet-juryn årets vinnare i Webbkomet, och idag är det dags att presentera den sista finalisten. Vilken av de fem finalisterna är din favorit? Hamnade din favorit utanför finalfältet? Kommentera gärna nedan.

Finalist #5: Virtusize

virtusize.com

Med Virtusize kan du enkelt se vilken storlek som passar dig på aktuellt plagg när du beställer kläder online. Du får hjälp att ta mått från plagg du redan har som du vet sitter bra. Virtusize sparar dina mått så att du kan återanvända dem hos alla webbutiker som är anslutna till tjänsten.

Virtusize förenklar klädshopping online avesvärt. Både webbutiker och slutkunder har mycket att tjäna på Virtusize. Antal returer minskar för webbutiken att ta hand om, och antalet köp ökar eftersom osäkerheten om vilken storlek som passar kunden minskar.

Avslöjandet av vinnaren sker under pompa och ståt på Internet Discovery Day den 22/10 på Waterfront i Stockholm. Följ oss gärna på Twitter, Facebook eller Google+ för att inte missa vinnaren om du inte har möjlighet att komma på prisutdelningen.

Dela detta inlägg:

9 svar på “Sista finalisten i Webbkomet 2012 är Virtusize

 1. Otroligt dåliga finalister, fanns många andra mer värdiga. Utav de 5 fanns bara ett bidrag som har lite nytänkande.

 2. Hej Stefan. Hjälp gärna dina favoriter genom att nämna dem här och sprida dem via sociala medier (använd länk-knappen vid respektive bidrag på http://webbkomet.se/show-all). Även om de inte kan vinna i år så är bland den viktigaste stöttning de kan få att bli uppmärksammade och spridda så mycket som möjligt.

 3. Jag är inte heller imponerad av finalisterna. Är dom helt random tagna eller? Finns inte ens motivering till varför dessa är finalister. Tycker tävlingen känns mycket oseriös. Juryn borde åtminstone ha kollat extra på dom bidrag som lyckats skaffa många likes genom tävlingssidan men det verkar man struntat i totalt. Ni pratar mycket om att sprida bidragen här och man kan ju tycka att det är något ni borde kolla på extra mycket.

  Comparific, Studentity och Blicko känns som tre väldigt intressanta webbkometer som alla känns bra mycket mer intressanta än finalisterna som nu är valda.

 4. Hej Anders.

  Varje jurymedlem har individuellt betygsatt bidragen efter ett antal kriterier som bl a nyskapande, kundnytta och kommersiell gångbarhet, därefter har de diskuterat fram finalisterna baserat på dessa betyg.

  Spridningen via sociala medier är inte betydande för huruvida bidragen har chans att vinna, däremot är det otroligt viktigt för alla som driver en webbtjänst att synas och höras så mycket som möjligt. En stor anledning till varför vi startat Webbkomet är för att hjälpa till att lyfta fram och sprida alla fantastiska webbprojekt som startas här i Sverige. Därför trycker vi mycket på att ni som följer Webbkomet ska sprida era favoriter allt ni kan – det är en otroligt bra och viktig möjlighet för er stötta dem med.

 5. Håller med Anders känns som de är random tagna. Tycker däremot inte att man ska gå efter likes.
  Varje bidrag ska analyseras och testas av jury medlemmarna

  Mina favoriter är Blicko, Studentity och Entid speciellt entid tjänsten är användbar gillar hur de presentera tiderna man får direkt information att butiken är öppen.

 6. Underbart att Virtusize kom med- verkligen kommersiellt gångbart och dom bidrar med stor kundnytta! Kul att man fått upp ögonen för detta företag!

 7. Virtusize är väldigt intressant och spännande. De når framgångari Europa och USA, unikt koncept, bra val!

 8. Jag tycker Virtusize är grymt! Använder det mycket nu. Har inte testat de andra än…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss