Så redigerar du reklamfilmen som vinner Loopia-bilen

15year_win2016-01-01: Loopias reklamfilmstävling är avslutad och en vinnare har utsetts! Loopia fyller 15 år och fortsätter firandet med en fjärde och sista jubileumstävling där du har chansen att vinna en sprillans ny Audi A3 Sedan genom att spela in en rolig reklamfilm för Loopia!

För att hjälpa dig att fixa en riktigt schysst reklamfilm har vi tidigare tipsat om hur du skapar ett film- eller bildmanus och hur du fixar rätt stämning med hjälp av ljud- och ljussättning. Vi fortsätter med lite redigeringstips nedan.

imovie_screenshot

Så redigerar du din reklamfilm:

För att redigera din reklamfilm behöver du ett redigeringsprogram. Här kommer några exempel på gratisprogram med tillhörande guider som du kan ta till hjälp när du redigerar din film.

Vad ska jag tänka på när jag redigerar min reklamfilm?

  • Undvik att klippa mellan bilder som liknar varandra, det gör att motivet ser ut att hoppa till.
  • Tänk på riktningar för blickar och rörelser. Går en person ut ur bild till höger blir det onaturligt att personen kommer in från andra hållet i nästa scen.
  • Väv ihop scenerna genom att använda ljud eller musik i bakgrunden som sträcker sig över flera klipp. Tänk på att endast använda musik och ljud som du har rättighet till. De flesta redigeringsprogrammen inkluderar fritt material men du kan också hitta ljud och musik i YouTubes kostnadsfria ljudbibliotek.

Läs mer om hur du redigerar film på Voodoofilm.org »

Läs också om hur du skapar ett filmmanus och hur du fixar rätt stämning med ljud och ljus.

Dela detta inlägg:

3 svar på “Så redigerar du reklamfilmen som vinner Loopia-bilen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss