Loopia-sponsrade Rönnby-Sanna rapporterar direkt från Innebandy-VM i Finland

sanna_scheerHej!

Sanna Scheer här, lagkapten i innebandylaget Rönnby Västerås IBK. Efter 11 omgångar i Superligan med Rönnby så har det blivit dags för ett uppehåll i serien för mig. Anledningen: Innebandy-VM i Tammerfors, Finland.

Jag har fått äran att vara med och representera Sveriges landslag och i torsdags började äventyret. Då landade vi på finsk mark, gjorde oss hemmastadda på vårt hotell och laddade inför fredagens match och därmed starten av VM 2015.

“Att säga något annat än att vi går för guld vore att ljuga.”

I vår öppningsmatch mötte vi Tyskland och vann med 16-1. Skön start! De två andra gruppspelsmatcherna vann vi också, 17-2 mot Tjeckien och 7-0 mot Lettland. Vi är regerande världsmästare med fyra raka VM-guld bakom oss så att säga något annat än att vi går för guld vore att ljuga.

Efter två vilodagar har det nu blivit dags för slutspel, där vi ställs mot Slovakien i kvartsfinalen. Jag tror inte att jag personligen har mött dem tidigare så jag har ingen egentlig uppfattning om laget.

Vi spelar i Hakametsä arena, en stor arena som rymmer näst intill 7000 åskådare. Jag vet att det är flera svenska fans som kommer och hejar till slutspelet, vilket kommer att betyda mycket för oss på planen. Många tippar nog att det kommer bli final mellan Finland och Sverige, om det blir så kommer vår klack att betyda extra mycket med tanke på att Finland spelar på hemmaplan och förmodligen kommer att ha ett stort stöd av sin hemmapublik.

Men vi är inte där än.

Varje match på vägen ska vinnas och förhoppningsvis bygger vi upp en väldigt skön känsla. För i en VM-final gäller det att få det mesta att fungera och att vilja mest. Och jag är helt säker på att vi vill det.

Tack Loopia för att ni är med mig i min innebandysatsning!

/Sanna Scheer, #6 Svenska landslaget innebandy

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss