Hipp hipp hurra – Loopia-bloggen fyller 10 år!

Året var 2008. Det hade länge tisslats och tasslats om vad som försiggick bakom kulisserna hos oss på webbhotellet Loopia. För att stilla nyfikenheten och räta ut eventuella frågetecken kring våra produkter och tjänster valde vi att lansera vår alldeles egen blogg vid namn Rumor Control. Bloggen blev snabbt populär och bara ett år senare fick den flytta in hos loopia.se och bli blogg.loopia.se som den ju heter än idag.

Från början var bloggen rätt så teknisk. Vi skrev om DNSSEC, processorer, Python och allt däremellan. Med åren blev ämnesområdena något bredare med inlägg om allt från domännamn och webbhotellspaket till tips och skolor om e-postmarknadsföring och SEO.

I januari fyllde Loopia-bloggen 10 år…

…och för att fira detta vill vi återigen lyfta fram några av de mest populära inläggen från premiäråret 2008:

“Here are the facts”
Det första blogginlägget som publicerades på Loopia-bloggen. Läs inlägget »

“DNS och tekniken bakom kulisserna”
Vi berättade om tekniken bakom vår populära tjänst LoopiaDNS. Läs inlägget »

“Betala, betala, betala”
LoopiaPREPAID lanserades, en tjänst som ger dig som Loopia-kund en pott du kan använda för betalning av framtida Loopia-fakturor. Läs inlägget »

“Säg ja till Google”
Ett inlägg fyllt av riktlinjer kring SEO för din hemsida. Vissa av dessa riktlinjer har med stor sannolikhet ändrats. Det är ju ändå 10 år sen inlägget skrevs… Läs inlägget »

“Fakturan och miljön”
Vi uppmuntrade dig att välja att få dina Loopia-fakturor via e-post istället för snigelpost. Ett val som vi ställer in per default idag, även om möjligheten att få fakturorna via vanlig post också finns kvar. Läs inlägget »

“En landsdomän är född”
Serbien tilldelades landsdomänen .RS efter att ha haft .YU under tiden de tillhörde Jugoslavien. I samma veva tilldelades Montenegro landsdomänen .ME. Läs inlägget »

“Sidan kan inte visas”
Vi berättade om möjligheten att ladda upp din egen felsida till din hemsida hos Loopia. På så vis kan du välja själv vad sidan ska säga istället för att endast ange felkoden. Läs inlägget »

Tänk på att instruktionerna i vissa av inläggen ovan kan vara felaktiga. Det är ju trots allt 10 år sedan de skrevs ;).

 

https://blogg.loopia.se/2016/03/08/3-tips-till-dig-som-vill-starta-en-foretagsblogg/

https://blogg.loopia.se/2018/04/04/darfor-gynnas-du-av-att-ha-en-foretagsblogg/

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss