Hundratusentals svenskar flyttade …

… och ingen märkte något.

För att göra vår DNS-tjänst ännu säkrare och stabilare flyttade vi i torsdags alla som använder funktionerna Vidarebefordring och URL-Redirect till två nya och riktigt kvicka, lastbalanserade och failover-redundanta servrar. Flytten påverkade drygt 320 000 domännamn.

Av dessa 320 000 domännamn var en stor del .se-domäner som hanteras av våra DNS-servrar. Under några förmiddagstimmar flyttade alltså något hundratusental svenskar och världen rullade på utan att någon märkte något (eller rättare sagt, med några väl valda SQL-satser flyttades en stor del av alla aktiva .se-domäner på Internet).

Magiskt.

Våra nya servrar för vidarebefordring av webbesökare arbetar hårt och ihärdigt för att stoppa all oönskad trafik (som dessvärre utgör en stor del av alla anrop) och bara släppa igenom glada hemsidessurfare. Vi vill påstå att våra nya servrar kämpar ungefär lika hårt som Black Knight i nedanstående klipp. Därför tillägnas detta inlägg honom.

Fler glada nyheter

Idag har vi uppgraderat vår Tele2-anslutning så nu är den också dubbelt så snabb, precis som Telia. Dessutom har vi kopplat in ytterligare en ny Internetleverantör, nämligen Bahnhof. Detta är en liten specialare och gäller endast Bahnhof-kunder som nu får fyra gångers redundans mot Loopia. Just Bahnhof-kunder har nämligen haft vissa  hastighetsproblem mot oss, men med denna nya anslutning hoppas vi att dessa helt ska vara ur världen.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss