Ha en mysig lördagkväll till förmån för miljön

Nu på lördag är det dags för Världsnaturfondens årliga klimatmanifestation Earth Hour igen. Varje år är det mängder av människor som världen över tar tillfället i akt att mysa lite extra under en timme, och samtidigt markera för världens makthavare att klimatfrågan måste lyftas upp ytterligare.

earth_hourGör som vi; stäng av TVn, mobiltelefonen och surfplattan, släck lamporna, tänd levande ljus och mys en stund med nära och kära utan störande elektronik, eller ta en stilla stund och samla tankarna för dig själv.

Precis som tidigare år har vi nu lagt upp vår speciella parkerat-sida (som självklart är responsive nu förtiden 😉 ), så alla besökare av dina parkerade domännamn uppmanas att stötta Earth Hour på lördag.

Dela detta inlägg:

3 svar på “Ha en mysig lördagkväll till förmån för miljön

 1. Läste idag i Metro att ett stearinljus är en värre miljöbov än en lågeneriglampa så att släcka ljuset och tända stearinljus är klart kontraproduktivt om man värnar om miljön/klimatet. Att det är mysigt är en helt annan sak.

 2. Vet ni om det finns några som redovisar resultatet klimatmanifestationen? Hur mycket energi sparas ungefär denna dag?

 3. Hej,

  Energibesparingen under Earth hour är förmodligen ganska låg (jag har inte sett några siffror). Men WWFs mål med Earth hour är inte att minska energiförbrukningen under denna timme, utan att göra politiker och andra beslutsfattare kring klimatfråga. Detta är också orsaken till att vi varje år deltar i Earth hour.

  Du kan läsa mer om bakgrunden till Earth hour här:
  http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/frgor-svar-om-earth-hour/1417601-frgor-och-svar-earth-hour

  Vi på Loopia arbetar med miljö- och klimatfrågan på flera plan. Vi har serverhallar på flera ställen runt om i världen och använder grön el på alla ställen där det är möjligt i dagsläget. Vi klimatkompenserar också genom Naturskyddsföreningen samt försöker också få så många kunder som möjligt att välja e-postfaktura framför postfaktura för att minska pappersförbrukningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss