Guide: Skicka julkort via e-post med Loopias nyhetsbrevsverktyg

Julen närmar sig med stormsteg och vardagen fylls plötsligt av lucköppning av julkalendrar, julklappsshopping och inköp och tillagning av smarrigheter till julbordet. Mitt i allt detta ska du också klämma in att hålla kontakten med dina kunder, leverantörer samt nära och kära.

Men oroa dig inte, det behöver inte vara ett dugg krångligt att kommunicera med andra. Nu i juletider passar t ex en julhälsning via e-post perfekt för att visa dina kunder uppskattning. Med Loopias nyhetsbrevsverktyg skapar du snabbt och enkelt tjusiga julkort och/eller nyhetsbrev med jultema! Ta hjälp av vår steg-för-steg-guide här nedanför.

Guide: Skicka julkort via e-post med Loopias nyhetsbrevsverktyg

…om du är ny kund till Loopia:

  1. Börja med att beställa eventuella domännamn och LoopiaDNS, ett e-postpaket eller ett webbhotellspaket på loopia.se/bestall.
  2. Logga in och klicka på “Nyhetsbrev” under menyn “Lägg till/skapa…” till höger.
  3. Följ instruktionerna och hoppa sedan vidare till steg 1 här nedanför.

…om du redan är Loopia-kund med LoopiaDNS/e-post/webbhotell:

  1. Logga in i Loopia Kundzon.
  2. Klicka på “Nyhetsbrev” under menyn “Lägg till/skapa…” till höger.
  3. Följ instruktionerna och hoppa sedan vidare till steg 1 här nedanför.

1. Välj en färdig julmall

Logga in i nyhetsbrevsverktyget och välj en av de julmallar som finns för att få till den rödgröna designen som förmedlar julkänsla.

Skärmdump från Get a newsletter

2. Skriv en personlig julhälsning

Klicka på ett textblock i mallen för att lägga till ett personligt meddelande. Tilltala läsaren med “du” för att göra mailet mer personligt och dela med dig av värdefulla julklappstips eller eventuella julkampanjer som pågår just nu.

Tips! Baka inte in för mycket information i ett och samma nyhetsbrev, då finns risken att läsaren inte orkar ta sig igenom hela utskicket. Håll innehållet kort och hänvisa läsaren vidare till mer information på din hemsida eller blogg.

Skärmdump från Get a newsletter

3. Lägg till egna julbilder

Lägg till egna julbilder genom att dra in ett av bildblocken från vänsterspalten till mallen. Lägg till webbadressen där bilden kan hittas eller ladda upp nya bilder, alternativt bläddra bland bilder du laddat upp tidigare.

Skärmdump från Get a newsletter

4. Förhandsgranska julkortet och välj när det ska skickas

Klicka på “Förhandsgranska” i den övre menyn för att se hur julkortet kommer att se ut i både desktop- och mobilversion.

Ser allt okej ut? Då kan du välja att skicka ett testmail till dig själv, att skicka det direkt eller att schemalägga det till ett senare tillfälle (julafton t ex).

Kom igång och skapa julkort med Loopias nyhetsbrevstjänst

Get a Newsletter är ett enkelt och effektivt verktyg för nyhetsbrev och kampanjutskick via e-post. Det ger dig möjlighet att marknadsföra ditt företag och informera dina kunder om de allra senaste nyheterna med bara några få klick. Beställ domännamn och webbhotell och kom igång på bara några minuter. Läs mer om Loopias nyhetsbrevstjänst »

Så får du fler kunder med hjälp av webben

Ladda ner e-bok (gratis)

Detta inlägg publicerades ursprungligen den 14 december 2016 och har uppdaterats den 24 november 2019.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss