Nu är Googles Mobile first-indexering standard för nyskapade hemsidor

Sedan mars 2018 har Google börjat använda Mobile first-indexering som innebär att Google använder mobilversionen av en hemsida för indexering och ranking. Anledningen är att de allra flesta sökningarna sker från mobilen och att Google strävar efter att ge sina användare (särskilt mobilanvändare) den bästa möjliga sökupplevelsen.

Nu har Google tagit ännu ett steg mot att ge mobilanvändare en bättre sökupplevelse. Från och med den 1 juli 2019 indexeras alla nyskapade hemsidor på nya domännamn enligt Mobile first-indexering som standard. 

Hur påverkas min hemsida av detta?

Skapar du din nya hemsida i t ex WordPress eller Loopia Sitebuilder med ett responsivt/mobilanpassat tema kommer din hemsida troligtvis inte att påverkas av Googles nyhet. Ett responsivt tema gör att en och samma version av din hemsida ser bra ut både i mobil och dator. Då finns inget behov av en separat mobilsida utan Google kommer att indexera och visa rätt version av din hemsida bland sökresultaten utan att du behöver göra något.

Har du skapat en annan typ av hemsida? Läs mer här om hur du kan komma att påverkas »

Om redan befintliga hemsidor blir indexerade enligt Mobile first beslutas av Google och baseras på innehållet på hemsidan (text, bilder, videoklipp, länkar), strukturerad data och annan metadata (titlar och beskrivningar, metataggar, mm). Läs mer på Google Webmaster Central Blog »

Tre anledningar att mobilanpassa din hemsida

  1. Två av tre svenskar använder mobilen var eller varannan gång de söker information på internet, enligt rapporten Svenska företag på webben 2018. Enligt en rapport från IIS surfar hela 80 procent av svenskarna från mobilen varje dag. En mobilanpassad hemsida förbättrar sökupplevelsen för dessa.

  2. Ett företags mobilanpassade hemsida premieras bland Googles mobila sökresultat sedan 2015. Det innebär att du har större chans att synas högt upp bland sökresultaten om din hemsida är anpassad efter mobila enheter.

  3. De produkter och tjänster som ditt företag erbjuder blir mer lättillgängliga för kunder och besökare eftersom de flesta alltid har mobilen till hands.

Läs våra fem tips för att mobilanpassa din hemsida »

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Nu är Googles Mobile first-indexering standard för nyskapade hemsidor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss