”Gilla” Facebook i WordPress

Använder du ”fejjan” mycket så är du också van att ”gilla” saker. Och visst vore det najs om dina bloggbesökare kunde Facebook-gilla dina inlägg direkt på din blogg?

Följ de här enkla stegen så kan du ha det så inom några minuter…

1) Logga in i ditt WordPress-admin och välj ”Utseende –> Redigerare” sedan väljer du t ex ”Enskilt inlägg (single.php)” för att placera gilla-knappen i anslutning till dina bloggposter.

2) Klistra sedan in följande kod under <?php get_header(); ?>:

<div id="fb-root"></div>
<script>
 window.fbAsyncInit = function() {
 FB.init({appId: 'your app id', status: true, cookie: true,
 xfbml: true});
 };
 (function() {
 var e = document.createElement('script'); e.async = true;
 e.src = document.location.protocol +
 '//connect.facebook.net/en_US/all.js';
 document.getElementById('fb-root').appendChild(e);
 }());
</script>

3) …och sedan denna rad där du vill att gilla-knappen ska synas.

<fb:like href="<?php the_permalink(); ?>" layout="standard"
show-faces="true" width="450" action="like" colorscheme="light" />

4) Nu sparar du och saken är biff. Webmonkey.com har gjort en utförligare guide, om du vill grotta mer i den här funktionen.

Har du några tips på andra sätt att integrera WordPress med sociala medier?

Har du ingen blogg idag? Med vår One click installer fixar du en obegränsad WordPress-blogg med ett klick.

Dela detta inlägg:

15 svar på “”Gilla” Facebook i WordPress

 1. Hej Nina,

  Har du problem med Javascript-varianten kan du istället prova att klistra in den här koden (ta bort all kod från exemplet ovan och placera den här koden där du vill att gilla-knappen ska synas):

  <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&layout=standard&show_faces=true&width=490&action=like&font&colorscheme=light&height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:490px; height:80px;" allowTransparency="true">

  Tittar du noga i kodsnutten ser du var du kan anpassa höjd och bredd så det passar till din blogg.

 2. Hmmm… Jag fattar nog inte riktigt var man ska klistra in texten, jag har nåt tema som heter suffusion och när jag klickar på ”enskilt inlägg” så finns det massa text, har ingen aning hur man ska göra.

 3. Hej Göran,

  Det beror lite på var du vill ha den, och hur ditt tema ser ut. Men vill du t ex ha den under rubriken för inlägget så ska du leta efter , och lägga kodsnutten efter den. Vill du istället ha den efter själva inlägget ska du leta efter och placera kodsnutten efter det.

  Det kan kännas lite obehagligt om man är helt ny på html eller php, men börja med att först kopiera all kod i ”enskilt inlägg” och klistra in i ett vanligt textdokument på din dator. På så sätt kan du enkelt kopiera tillbaka den gamla koden om det blir något knas. Prova sig fram är ett strålande sätt att lära sig på 😉

  Lycka till!

 4. Men förutom ”vägvisaren” så är det här ju ingenting WordPresspecifikt, utan man kan (väl?) lägga in det på vilken hemsida/blogg som helst, med den här koden.

 5. När jag lägger in kodsnutten. (provat båda varianter) så får jag en gilla-knapp men det gör också att inläggen dubbleras. Alltså innehållet i blogginlägget kommer två gånger. Mycket märkligt.

  Gilla-knappen syns enbart om man går in på respektive blogginlägg och inte under varje inlägg i flödet.

 6. Hej Karin,

  Oj, det var lite märkligt. Kan det vara så att du råkat dubblera en del av koden i ”Enskilt inlägg”?

  För att få gilla-knappen att synas även under varje inlägg i flödet på startsidan måste du även lägga till koden i ”Huvudmall (index.php)” på motsvarande sätt.

  För att ta det säkra före det osäkra kan du alltid markera all kod i den WordPress-kod du ska ändra och kopiera in i en texteditor (t ex Anteckingar i Windows) innan du börjar mecka med det. Då kan du alltid lätt kopiera tillbaka den om något går på tok.

 7. Om man inte vill gilla varje enskilt inlägg då? Utan bara gilla hela bloggen. Om du förstår vad jag menar. Vart ska man då klistra in den första kodsnutten?

 8. För er som inte fått det att funka. Har ni verkligen bytt ut ”your app id” mot ert id?

  Sen tänkte grammatikNazin bara dubbelkolla om det heter ”gRotta ner sig” eller ”gotta ner sig” ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss