Filmknepen som ökar din vinstchans i Loopias reklamfilmstävling

man-camera-taking-photo-photographer
2016-01-01: Loopias reklamfilmstävling är avslutad och en vinnare har utsetts! Loopias 15-årsfirande pågår för fullt och den fjärde och sista jubileumstävlingen är i full gång. Ta chansen att vinna en sprillans ny Audi A3 du också genom att spela in en rolig reklamfilm för Loopia. Läs mer om tävlingen här »

Att spela in en reklamfilm är kanske inte något du gör till vardags. För att du ska komma igång snabbt och enkelt har vi tidigare delat med oss av tips kring manus, ljud- och ljussättning och redigering. Nu tipsar vi om ytterligare 5 knep som hjälper dig att få till filmen med det där lilla extra:

  • Använd stativ. Det gör att de som tittar på din film slipper bli onödigt sjösjuka. Har du inte tillgång till ett stativ kan du placera kameran på ett fast underlag, t ex ett bord.
  • Illustrera roller med olika kamerapositioner. Fågelperspektiv visar en svag och liten person medan ett grodperspektiv visar något stort och mäktigt. Vill du inte illustrera något särskilt filmar du i stället i ögonhöjd.
  • Fyll ut bildytan med ditt motiv. Minska t ex avståndet ovanför motivet, för att skapa rätt bildfokus.
  • Blockera oljud med din egen kropp. För att skärma av oljud runtomkring inspelningsplatsen kan du ställa dig mellan oljudet och kameran för att dämpa det.
  • Räkna till 10 varje gång du filmar ett klipp. Det ger dig mer material som underlättar redigeringen efteråt.

Ta del av fler filmknep i Moderskeppets filmkurs.

Dela detta inlägg:

Ett svar på “Filmknepen som ökar din vinstchans i Loopias reklamfilmstävling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss