Enkelt att ta bort domäner från fakturor

Från och med nu behöver du inte kontakta oss för att ta bort domännamn från en faktura.
Låt oss spela upp ett scenario för att presentera den här nya funktionen:

  1. Det dyker upp en faktura i din inkorg. Du upptäcker att den innehåller några domännamn som bara ligger och skrotar (du vet, för de där briljanta idéerna som aldrig blev genomförda).
  2. För att få bättre ordning i din domänportfölj bestämmer du dig för att göra dig av med dem. Du loggar in i Loopia kundzon och deaktiverar domännamnen genom att välja ”Domän och webb Mina domännamn” sedan klickar du på krysset längst till höger intill det domännamn du vill deaktivera.
  3. Du går ifrån datorn och fortsätter virka på de rödvita grytlapparna du tänkt ge till moster Elsa i påskägget.
  4. En tredjedels grytlapp och ett par timmar senare. ”Pling. You´ve got mail!” Du knatar tillbaka till datorn och upptäcker att mailet innehåller en justerad faktura utan de deaktiverade domänamnen.
  5. Enklare än så kan det knappast bli! 🙂

Men, hur gick det med grytlapparna då? Nja, efter ytterligare några timmars tråcklande med garn och virknålar fick du ge upp och istället gå till din närbutik och köpa en påse chokladägg i gult foliepapper. Men du fick åtminstone till ett handritat påskkort med en skelögd påskkyckling på.

Glad påsk!

Dela detta inlägg:

7 svar på “Enkelt att ta bort domäner från fakturor

  1. Jag tycker och har alltid tyckt att loopia varit bäst på det här med domäner men när man nu höjer priserna så innebär det rejäla kostnadsökningar för alla som äger många domäner och det är riktigt synd för då börjar man kolla efter andra domänregistratorer. Att höja .com domän från 59 kr till 79 kr är en höjning på ca 34%. Om man äger 100 .com domäner så innebär det en extrakostnad på 2000 kr per år 🙁 …

  2. Hej BB,
    Vi säljer domännamn till självkostnadspris, så när organisationen VeriSign (som förvaltar bl a toppdomänen .com) justerar sina priser är vi tvungna att följa efter för att inte göra en stor förlust på varje såld domän. När detta blev aktuellt passade vi på att gå igenom priserna på alla topdomäner då detta inte skett på länge. Tyvärr drabbar detta de som har många domännamn under dessa toppdomäner där en prisökning sker. Man ska dock notera att den mest populära topdomänen, .se, inte justeras och att vi faktiskt sänker priset på några.

  3. Jag är mer intresserad av att få en sammanställd faktura på alla domäner, då skulle säkerligen jag behålla fler också av ren lathet. Att nu få en bunt brev med 57/79kr i varje känns både dåligt för mitt schema, för miljön och omodernt..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss