De populäraste inläggen från Loopia-bloggen under 2015

blogg-screenshotUnder 2015 har Loopia-bloggen innehållit en salig blandning av allt ifrån lättsamma kampanjer och säkerhetsvarningar till marknadsföringstips och olika kom igång-guider.

Vi har sammanställt några av de inlägg som lästs mest under året som gått. Kika igenom listan och se till så du inte missat något nyttigt!

(För att göra det extra spännande presenterar vi inläggen från nr 10 och nedåt 😉 ).

10. Byrån som blandar den perfekta cocktailen för din webbkommunikation

Anette Bargel på Affärsnyttig Webb och PR fick dela med sig av sina erfarenheter kring att vara återförsäljare till Loopia. Hur fungerar det egentligen att driva en webbyrå i Lysekil och vad ska jag tänka på när jag startar upp mitt eget företag på webben? Det svarar Anette på.

» Läs hela intervjun med Anette

fake_invoice_large_border9. Varning för bluffakturor från “Loop webbhotell”!

Ett företag som kallar sig “Loop webbhotell” uppmärksammades nyligen med att skicka ut falska fakturor och erbjudanden på webbhotell och domännamn. Vi varnar därför alla mottagare av dessa fakturor/erbjudanden och uppmanar er att inte betala något.

» Läs hela inlägget om bluffakturor och hur du skyddar dig

8. Kom igång med LoopiaVPS! Del 1: Vad är en VPS?

Vi presenterade en kom igång-guide för tjänsten för dig som har en stor mängd besökare till din sajt eller särskilda behov av programvara: LoopiaVPS. I den första delen förklarar vi vad en VPS är och vilka kunskaper som krävs för att använda en.

» Läs hela första delen i guiden om LoopiaVPS

marknadsfor-lokalt-online_mail7. Så marknadsför du ditt lokala företag online

Du som driver en lokal verksamhet behöver inte satsa på traditionell marknadsföring så som tidningsannonser eller direktreklam, det går minst lika bra med sociala medier och annan marknadsföring på nätet.

» Läs hela inlägget om hur du marknadsför ditt lokala företag på nätet

6. TioMedia skapade sin hemsida på en förmiddag med Loopia Sitebuilder

Jan på företaget TioMedia intervjuades om sitt val att använda Loopia Sitebuilder för att skapa sitt företags hemsida. Se resultatet och ta del av hans upplevelse av hemsidesverktyget. Vem vet – det kanske är något för din hemsida också?

» Läs hela intervjun med Jan som byggde sin sajt med Loopia Sitebuilder

malware_mail5. Malware som skyddar dig mot virus – för bra för att vara sant?

En ny typ av skadlig kod (malware) har uppmärksammats. Den tar sig in i ditt nätverk via säkerhetshål i din router men tycks skilja sig från annan typ av skadlig kod på ett högst märkligt sätt…

» Läs hela inlägget om den udda varianten av malware

4. 6 tips inför valet av ditt domännamn

Valet av domännamn låter enkelt men faktum är att många delar spelar in för att du ska få ett så bra resultat som möjligt av din valda webbadress. Vi har samlat 6 tips som är värda att ha i åtanke vid valet av ditt domännamn.

» Läs alla tips inför valet av domännamn

irini

3. Yogansa sprider glädje med dans och musik från världens alla hörn

En mötesplats där du kan slappna av och ha roligt i din träning med hjälp av dans och musik – det är tanken med dansskolan Yogansa. Vi intervjuade grundaren Irini och bad henne berätta om dansskolans resa och hur viktig dess tillgänglighet på nätet är för kunderna.

» Lyssna på intervjun med Irini från Yogansa

2. 7 tips på hur du skriver en bra reklamtext

Under vår reklamtexttävling i somras publicerade vi en mycket uppskattad mini-guide med tips som hjälper dig att skriva en riktigt grym reklamtext. Den kan vara bra att kika på inför i princip all slags marknadsföring.

» Läs hela inlägget om hur du skriver en bra reklamtext

1. Se upp för skadliga WordPress-teman och tillägg

wordpress-attack_mailVi flaggade för en av farorna du som WordPress-användare bör se upp för – kostnadsfria kommersiella WordPress-teman och tillägg som köps av suspekta sajtägare, prepareras med skadlig kod och sedan erbjuds för gratis nedladdning. Det kan sluta riktigt illa för den som inte känner till metoden.

» Läs hela inlägget om att se upp för skadliga teman och tillägg för WordPress

 

Fortsätt följa oss på bloggen under 2016, många spännande och nyttiga inlägg utlovas! 🙂 

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss