5 anledningar att skicka nyhetsbrev via e-post

Att skicka nyhetsbrev via e-post till dina kunder är en effektiv marknadsföringskanal för dig som företagare. Fördelarna är många och nedan nämner vi de främsta.

Illustration av tre nyhetsbrev via e-post.

1. Du når ut till din målgrupp snabbt och effektivt

Dina nuvarande och blivande kunder hålls uppdaterade med den allra senaste informationen, snabbt och enkelt, genom nyhetsbrevet. Att med jämna mellanrum förse dina kunder med värdefulla tips, tricks och guider om dina produkter eller tjänster ökar chansen för att de pratar gott om dig till andra. Det kan i sin tur öka din försäljning.

2. Du stärker relationen till dina kunder

I dina nyhetsbrev kan du passa på att vara personlig mot dina kunder, genom att t ex skriva kundens förnamn i hälsningsfrasen. Du kan också använda nyhetsbrevet till att öppna upp för en dialog med dina kunder, genom att t ex be om feedback på en nylanserad tjänst.

3. Du ökar chansen till fler kunder

Varje gång du skickar ett nyhetsbrev påminner du de som anmält sig till nyhetsbrevet om att ditt företag finns. Förhoppningsvis bidrar det till att de väljer just ditt företag när de behöver är i behov av någon av de produkter eller tjänster som du erbjuder.

4. Du vinner både tid och pengar

Att skicka nyhetsbrev via e-post är både tids- och kostnadseffektivt. Du når många mottagare på samma gång med ett enda utskick och kan dessutom schemalägga utskicken när du vill, vilket sparar tid.

Använder du en nyhetsbrevstjänst av något slag (t ex Get a Newsletter som ingår i alla Loopias DNS- och webbhotellspaket) kostar inte heller många kronor samtidigt som det är en miljövänlig lösning.

5. Du följer enkelt upp dina utskick

Använder du en nyhetsbrevstjänst ingår oftast ett statistikverktyg som du kan använda till att följa upp och se vilka av mottagarna som öppnat mailet och vilket innehåll de klickat på. Den kunddata du samlar in kan du sedan använda till att anpassa innehållet i nyhetsbreven utefter vad dina kunder är intresserade av.

Vill du veta mer om e-postmarknadsföring? 

» Så kommer du igång med din e-postmarknadsföring
» Så lyckas du med din e-postmarknadsföring
» Följ upp och bli bättre på din e-postmarknadsföring

Kika närmre på Loopias nyhetsbrevstjänst

Du som LoopiaDNS- eller webbhotellskund kan snabbt och enkelt skicka nyhetsbrev till dina kunder med hjälp av Loopias nyhetsbrevstjänst Get a Newsletter. Läs mer om tjänsten på loopia.se/nyhetsbrev eller kom igång direkt genom att klippa på knappen nedan.

Kom igång med nyhetsbrev

Bilden högst upp är lånad från joethegoatfarmer.com.

Dela detta inlägg:

Ett svar på “5 anledningar att skicka nyhetsbrev via e-post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss