Webbkometjuryn: Internetentreprenören Jonas Lejon

Då var det dags att presentera jurymedlem nummer två i årets Webbkomet 2012. Internetentreprenören och Västeråsaren Jonas Lejon har startat och drivit en mängd webbtjänster genom åren, bl a Bloggy, GovData och TweetBackup.

Vinnaren av Webbkomet 2012 kammar hem 25 000 kr, entreprenörsutbildningen Academy of Excellence (värd 30 000 kr), en fet Google Adwords-check och självklart en massa viktig uppmärksamhet. Så missa inte att nominera ditt projekt på webbkomet.se.

Vad gör du om dagarna när du inte granskar och bedömer bidrag i Webbkomet 2012?

Jag har många bollar i luften och just nu försöker jag att bygga webbtjänster på öppen data, framförallt från myndigheter. Försöker kombinera det jag tycker är kul med sådant som jag tror kan finnas en efterfrågan på. Brinner för att innovera och skapa nytänkande tjänster för och runt webben.

Varför passar du bra som jurymedlem i Webbkomet 2012?

Jag har gjort många misstag och lärt mig en hel del av dessa. Tror att min erfarenhet och djupa kompetens inom många områden kan bidra till ett bra juryarbete.

Vilka webb/Internettjänster som finns idag skulle du inte kunna vara utan?

Sådana som effektiviserar min vardag och gör detta på ett trevligt och enkelt sätt. Jag vill lägga tid på utveckling och innovation, inte installera eller uppdatera en programvara som tar flera timmar.

Vad kommer att fånga ditt intresse bland de nominerade?

De som snabbt berättar på sin första sida via video eller få slagkraftiga ord (hisspitch) vad tjänsten gör eller fyller för behov fångar mitt intresse men även såsom vilken person eller personer som ligger bakom (ett bra team).

Vilka tips vill du ge alla som vill starta en internettjänst men som inte kommit igång ännu?

Bygg inte på massor av funktioner. Ta hellre bort funktioner istället för att lägga till samt lyssna på användaren, vad vill denne ha. Iterera fort och var inte rädd för att göra om helt.

Vad tror du nästa stora trend i vårt Internetanvändande kommer att vara?

Virtuella valutor såsom bitcoin, bra kundtjänst samt responsiv webbdesign är några områden som jag upplever kontinuerligt öka. En sak som jag personligen hoppas på ska bli en större trend är smart el och mer uppkopplade prylar. Med hårdvara såsom Raspberry Pi tror jag denna utveckling blir möjlig.

Men sist men inte minst, var är taco/pizza/godis-drönaren?

Följ oss här på bloggen, Facebook, Twitter och Google+ för att inte missa när vi presenterar nästa jurymedlem.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss