Uppdatera din blogg från mobilen

Att skriva på och sköta om sin blogg kan lätt bli ett beroende. Och för att kunna låta ditt beroende frodas ordentligt måste du ju såklart kunna blogga även när du sitter och väntar på bussen eller har hamnat på en seg fest.

Det är här de mobila WordPress-apparna kommer in i bilden. Har du en Iphone, Android- eller Blackberry-mobil kan du köra igång redan idag. Men även du som äger en Nokia-smartphone (med S60 eller nya Maemo-plattformen) kommer snart att kunna blogga när datorn inte är tillgänglig, då WP-gänget filar för full på en version för detta.

Här kan du ladda ner och läsa mer om respektive app:

Har du ingen blogg idag? Du vet väl att du kan installera en WordPress-blogg på ditt Loopia-konto med bara ett klick – kolla vår Kom-igång-guide för WordPress här.

Mobiler klarar fler och fler av de uppgifter vi använt datorer till tidigare. Vad önskar du att du skulle kunna göra med mobilen som inte går att göra idag?

Dela detta inlägg:

9 svar på “Uppdatera din blogg från mobilen

 1. Nice… vet vi något om när/om det kommer appar till samsung tex?

 2. Iphoneappen och Blackberryappen är nu uppdaterade med geotagging, så om man skriver ett inlägg kan man välja att lägga med den aktuella positionen där man befinner sig, kul! Sedan får man in det i sitt inlägg med följande plugin: http://wordpress.org/extend/plugins/geolocation/screenshots/

  Då får man orten i text och den som för musen över den texten får upp en Google-karta, snyggt!

 3. Hej använder loppis one klick men wordpress app en fungerar ju inte för dem med egen domän hur gör man?

 4. Hej Linda,

  Det går bra att använda WordPress-appen även för WP-installationer på en egen domän. Du måste dock först logga in i WordPress och välja ”Inställningar -> Skriva” och seda kryssa för ”XML-RPC” under rubriken ”Fjärrstyrd publicering”.

 5. Tård,

  Jag har samma problem som Linda. Jag gjorde precis det du sa, men det fungerar fortfarande inte att logga in med appen?

 6. Hej Miranda,

  När du lägger till bloggen i appen ska du välja ”Lägg till WordPress.org-blogg” inte ”Lägg till WordPress.com-blogg”, kan detta vara orsaken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss