Tack Innebandy-Hanna!

Loopia sponsrade super-målvakten Hanna Pettersson avslutade innan sommaren sin otroliga innebandy-karriär. Under den tid vi har samarbetat med Hanna har hon kammat hem både SM-guld, VM-guld, utsetts till Årets idrottskvinna i Västerås och till Årets spelare av  innebandyförbundet.

Intresset för sporten hade jag fått genom min sju år äldre storebror Emil som även var min största idol. Han hade spelat innebandy i flera år och placerade ofta sin lillasyster i mål när han tränade skott på garageuppfarten, något som jag tyckte var fantastiskt roligt! Andra gånger spelade vi en mot en och slog vad om en piggelin eller tunnbrödrulle från Sibylla, givetvis med gurkmajonäs, och vad han än säger så står han faktiskt fortfarande i skuld till mig.Våren 1993 var det en förväntansfull liten tjej som gick in genom dörrarna på Olandsskolans sporthall i Alunda. Efter månader, om inte år, av väntan skulle äntligen ett innebandylag för flickor årgång 82-85 startas. Jag hade redan då bestämt att jag skulle bli målvakt, även om jag de första månaderna fick nöja mig med att träna på att passa och skjuta med boll och klubba.

Målvaktskarriären fortsatte sedan från Alunda, via Uppsala och IF Vesta till Västerås och Rönnby IBK. Under åren har jag fått vara med om fantastiska framgångar som toppats av två SM-guld och två VM-guld. Det är framgångar som den lilla tjejen knappt vågade drömma och som jag idag är väldigt stolt över. I Rönnby kom jag i kontakt med Loopia som jag sedan haft förmånen att ha ett fint samarbete med. Deras stöd har betytt mycket för mig och min framgång.

I våras meddelade jag dock Rönnby och Loopia att jag spelat min sista innebandymatch och även fast beslutet kändes rätt så var det jobbigt att säga orden och både en och två tårar rann nedför kinderna. Jag kommer dock vara kvar som ledare då kärleken till laget, föreningen och sporten är för stark för att släppa helt. Jag kommer utöver att dela lagledarrollen med en tidigare lagkamrat även fungera som mentor och bollplank till en ny ung och väldigt lovande målvakt. Det känns bra att få möjlighet att ge tillbaka genom att vara med och bidra med det jag kan, för att laget så få det så bra som möjligt.

Efter 19 år i mål tackar jag för mig. Den lilla tjejen har blivit stor och tar nästa steg i livet.

Tack Loopia för stödet under de här åren!

/Hanna Pettersson (tidigare #83 Rönnby IBK)

Vi på Loopia vill tacka Hanna för de här året och önska ett gigantiskt lycka till även i framtiden.

Läs mer om Hannas samarbete med Loopia i våra tidigare blogginlägg

 

Dela detta inlägg:

3 svar på “Tack Innebandy-Hanna!

 1. Hej! jag behöver verkligen svar på en fråga som jag undrat länge, jag är tjej och målvakt och jag har rätt så långt hår nu och jag brukar bara sätta upp mitt hår i en hästsvans men det kommer forfarande i vägen när jag rör mig. Hur gör andra tjej målvakter med sitt hår? ska man sätta upp det som i en bulle och ha hela håret i hjämen och ett pannband så man verkligen eller hur ska man göra?

 2. – Hej,
  Vad roligt att du ställer en fråga!

  Jag har oftast haft mitt hår i en vanlig hästsvans, utan hårband, då det har funkat bra för mig. Ibland har jag däremot haft två flätor eller en inbakad fläta, då brukar håret hålla sig ordentligt på plats!

  Många andra målvakter använder hårband till sin hästsvans eller fläta. Du får testa lite för att hitta det som passar bäst för dig.

  Hoppas du känner att du fått något bra tips! Lycka till med målvaktsspelet!

  /Hanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss