Starttips för fler hemsidesbesökare

Med webbens intåg har det blivit enklare än någonsin att nå ut med sitt budskap. Men det är många som slåss om uppmärksamheten. Därför presenterar vi nu inför helgen några enkla men effektiva tips för dig som nybliven hemsidesägare att helt kostnadsfritt dra fler besökare till just din hemsida.

Tipsa Google med vänner

En av de första åtgärderna du bör ta efter att du lanserat din hemsida eller blogg, är att skicka in din hemsidesadress till de stora sökmotorerna. På så sätt ökar du dina chanser att dessa hittar just din sida. De vanligaste sökmotorernas funktioner för detta finner du här.

Blogg med ping

Som bloggare finns det utmärkta möjligheter att nå ut med sitt budskap även bortom den egna hemsidan. När du skrivit ett blogginlägg kan du ”pinga” olika bloggsökmotorer. När du gör detta indexeras ditt material och blir därefter tillgängligt i bloggsökmotorernas register. Pingfunktionen till några vanliga bloggsökmotorer / -portaler hittar du här.

Använder du ett bloggsystem som WordPress kan du dessutom automatisera detta. WordPress kan nämligen sköta pingandet åt dig. När du är inloggad i WordPress, gör som följer:

Välj fliken Inställningar följt av Skriva. Längst ned på sidan hittar du fältet Uppdateringstjänster. Fyll här i adressen till önskad pingtjänst. Pingtjänsterna för ovanstående sökmotorer / portaler hittar du nedan. Efter detta uppmärksammas sökmotorerna om dina inlägg så snart du publicerar dem.

Kommentera andras bloggar

När du kommenterar ett inlägg i någons blogg, finns det ofta möjlighet att skriva in sin egen hemsidesadress. Genom att aktivt skriva intressanta och relevanta kommentarer i andras bloggar inbjuder du på så vis bloggens läsare att besöka även din sida.

Blogg med länk

Twingly är en spännande svensk tjänst som förutom att vara en utmärkt bloggsökmotor, också kopplar ihop blogginlägg med några av Sveriges största mediasajter.

När du skriver ett blogginlägg som exempelvis handlar om något som skrivits i en artikel på dn.se, och därefter pingar Twingly, så ser deras system till att en länk till ditt blogginlägg publiceras i närheten av artikeln på dn.se.

På så vis kan Dagens Nyheter enkelt hänvisa den intresserade läsaren till ytterligare material i ämnet, och du som bloggare får relevant trafik från en stor sajt som dn.se. Det är vinn-vinn för båda. Allt du behöver göra är alltså att pinga Twingly så sköts resten per automatik.

StumbleUpon

StumbleUpon är ett mycket populärt insticksprogram till Firefox och Internet Explorer. Det låter dig ställa in vilka intressen du har, för att därefter låta webbläsaren slumpa fram hemsidor till dig som uppfyller dessa kritierier. Med StumbleUpon är det således alltför enkelt att få tiden att gå när du sitter framför datorn. 😉

Som hemsidesägare finns det således en stor vits i att lägga till sin hemsida i StumbleUpons register (särskilt om din hemsida är på engelska, då StumbleUpons användare kommer från jordens alla hörn). Ladda hem StumbleUpon här, besök din hemsida, och klicka därefter på knappen I like it i StumbleUpons menyrad för att lägga till den.

Avslutningsvis …

Det ovanstående är, som du förstår, endast få av väldigt många åtgärder du kan ta för att öka besökarantalet till din hemsida, och det viktigaste är ju trots allt att innehållet på din sida är intressant och relevant.

Avslutningsvis vill vi önska dig all lycka i hemsidespublicerandet. Har du inte redan vår statistiktjänst, kan du enkelt aktivera den i Loopia Kundzon, så att du hädanefter kan se hur fler besökare väller in för var dag som går. 😉

Trevlig helg!

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss