.SE delar ut webbmiljoner – ansök nu

De senaste sju åren har .SE (Stiftelsen för Interenetinfrastruktur) delat ut pengar genom Internetfonden till lovande svenska fristående webbprojekt. I år är det totalt 12 miljoner som ska delas ut, hälften nu under våren och hälften till hösten.

Fonden är öppen för alla, både privatpersoner och företag är välkomna att söka. Projekten som pengarna skall användas till får dock inte vara kommersiella.

Pernilla Rydmark är projektledare för Internetfonden på .SE. Vad är kriterierna för att kunna få bidrag från Internetfonden?
– Så länge projektet uppfyller fonden kriterier är alla välkomna att söka, men vi vill gärna se lite mer tekniktunga projekt i år än vad som kommit in tidigare. De flesta ansökningar handlar om tjänster, därför vore det roligt att se fler som berör nätets infrastruktur och grundläggande teknik.

– Var noga med att läsa igenom alla kriterier innan du fyller i ansökan (du hittar dem här). Det är viktigt att ansökan blir komplett, att projektet innehar internetrelevans, har stor användarnytta och inte fokuserar på affärsutveckling. Projektplanen måste också vara genomtänkt och projektet i sig ska ha goda spridningsmöjligheter.

Hur går jag tillväga om jag vill ansöka om pengar?
– Läs grundligt igenom informationen på Internetfondens hemsida och fyll sedan i ansökningsdokumentet och skicka din ansökan till ansokan@iis.se senast 13 februari. Om du har funderingar få du gärna kontakta mig på pernilla.rydmark@iis.se. Vi lämnar besked i maj om vilka får ta del av fonden den här gången. Lycka till!

Ansökningstiden för vårens utdelning avslutas ganska snart (13 februari), så har du något roligt och bra projekt på gång finns det alltså ingen tid att förlora. Surfa in på Internetfondens sajt och ansök nu direkt.

Dela detta inlägg:

Ett svar på “.SE delar ut webbmiljoner – ansök nu

  1. Det här måste man ju prova.
    Funkar det så är det ju riktigt bra…
    Glöm inte att kolla in på min hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss