Så spelar du in radioreklamen som vinner drömresan!

Att skapa en radioreklam eller jingel är kanske inte något du gör varje dag, men oroa dig inte – det är superenkelt!

15693322461_5ab6bd2584_o

För att hjälpa dig att fixa en grym radioreklam och få chans till att vinna resecheckar värda 50 000 kr så har vi tidigare tipsat om vad du kan ha i åtanke när du skriver ditt radiomanus. Nu fortsätter vi med tips på olika program och appar som kan hjälpa dig på traven.

För datorn:

Garageband (Mac, 49kr) – Programmet som ger dig möjligheten att skapa musik som ett proffs. Lätt att spela in, mixa och spela upp din musik för att sedan dela den med andra.

Audacity (Windows, Mac, gratis!) – Lätthanterlig ljudinspelare och ljudredigerare som du bland annat kan spela in, redigera och lägga till effekter på dina inspelningar med.

LMMS (Windows, Mac, gratis!) Gör musik med din dator genom att skapa melodier och beats, mixa ljud och tillföra olika instrument och ljudeffekter.

För mobilen:

Garageband (iOS, 49kr) – Appen som förvandlar din iPad/iPhone till en fullt utrustad inspelningsstudio så att du kan skapa och spela in din musik – var du än är! (Tips! Appen kan laddas ner gratis från App Store om du har en iPhone/iPad/iPod touch som aktiverats efter den 1 september 2014).

Walk Band (Android, gratis!) – En verktygslåda av virtuella musikinstrument. Innehåller massor av funktioner och alla instrument använder realistiska instrumentljud.

Wavepad Audio Editor (iOS, gratis!) – En fullfjädrad professionell ljud- och musikredigerare som lämpar sig utmärkt för ljudinspelning och snabbredigering.

Sist men inte minst… Memoappen!
Att skapa en radioreklam behöver inte vara svårare än att du gör en ljudinspelning via röstmemoappen i din mobiltelefon. Varför krångla till det i onödan?

garageband3

Ta chansen och vinn resan du alltid drömt om! Var med och tävla här »

Med det sagt vill vi på Loopia önska dig lycka till med ditt reklamskapande! Vi ser fram emot att höra din djupa speakerröst, dina häftiga ljudeffekter och dina spännande stories.

 

Bilden på mikrofonen kommer från Flickr-användaren Mike Licht.

Dela detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för dig - varje dag

Om du behöver hjälp finns vår prisvinnande support tillgänglig alla dagar, året runt, for att svara på frågor via telefon, e-post, chatt och sociala medier.

Kontakta oss